Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 1. 19:18 | Szerző/forrás: keol.hu

Boronkay Péter győztes befutója az Ironman 70.3 Budapest versenyen

Boronkay Péter győztes befutója az Ironman 70.3 Budapest versenyen
Boronkay Péter többszörös triatlon világbajnok hamarosan rajthoz áll az első paralimpiai triatlon versenyen Rióban. Előtte még az Ironman 70.3 Budapest versenyen győzelemhez segítette „Budapest 2024" nevű váltót, fantasztikus félmaratont futva a forró budai betonon - írta meg a terepsport.hu

Péterre (Dr Bátorfi AKTK-Mercedes Benz KMSE) a felkészülési időszak végén még egy magaslati edzőtábor vár, előtte a budapesti olimpiai küldetés részeként vállalta a váltóban a futó szerepét. Az erős mezőnyben 24 váltó között Péter 4:35 mp hátránnyal indult a 3. helyen a futásra.

Az olimpiai felkészülés miatt eleinte visszafogott tempóban kezdett, de ennek ellenére közeledett az elsőhöz. Így a futás második felén hozzá méltó módon óriási hosszú hajrába kezdett és végül 1:02 mp előnnyel hozta be első helyre a csapatot.

„Meleg is volt, meg nem is volt arról szó, hogy nyerni kellene. De amikor közben bemondták, hogy jól állunk és közeledek az elsőhöz, akkor nem bírtam magammal és begyújtottam a rakétákat. Életem legjobb félmaratoni eredményét futottam meg. Ez most nagyon erős motiváció számomra."

A "Budapest 2024" váltó tagjai: úszás - Tóth Tamás (triatlon, Rió), Papp Tamás (jumior triatlon, válogatott), Boronkay Péter (paratriatlon, Rió).

A "Budapest 2024" váltó eredménye: 4:14 (úszás: 24:04, kerékpár: 2:22, futás: 1:25).

Péter hamarosan indul az edzőtáborba, és őt ismerve biztosak lehetünk abban, hogy az eddigi formáját megjavítva még jobb erőben lesz a szeptemberi rajtnál.

Kövessen minket a Facebookon is!