Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 9. 20:19 | Szerző/forrás: keol.hu

Angol zenekarok ingyenes koncertje Kecskeméten

Angol zenekarok ingyenes koncertje Kecskeméten
A London közelében alakult Essex Ifjúsági Szimfonikus zenekar idén Magyarországra látogat. Koncertturnéjuk egyik állomása Kecskemét, ahol a Nagytemplomban adnak koncertet augusztus 11-én 19.30-tól. A koncertre a belépés ingyenes. A szervezők szeretettel várnak minden komolyzene iránt érdeklődőt.

Az Angol Ifjúsági Szimfonikus Zenekar ingyenes koncertje előtt két nappal, augusztus 9-én, kedden este egy másik angol zenekar is ingyenes koncertet ad a Kecskeméti Nagytemplomban. Nagy-Britannia Nemzeti Ifjúsági Hárfa Együttese kedden este 19 órától lép fel a templomban.

Az Egyesült Királyság 30 legtehetségesebb hárfása alkotja az Európában egyedülálló együttest. Az alapító, a neves hárfaművész Luisa Cordell, akinek célja képzési és fejlődési lehetőséget biztosítson az elszánt hárfások számára.  A budapesti koncerten összesen 22 diákokból és felnőttekből álló együttes lép fel.

Az együttes rendszeresen olyan neves helyszíneken játszik, mint a Barbican, Royal Albert Hall, St John's, Smith Square és újabban a Cadogan Hall. Több alkalommal voltak már európai turnén, többek között ellátogattak Belgiumba, Franciaországba, Portugáliába, Németországba és Hollandiába. Az együttes magas színvonalát bizonyítja, hogy Washingtoni turnéjuk során a Clinton család előtt játszottak az Angol Nagykövetség épületében. 

A repertoárjuk igen változatos, hiszen a klasszikusoktól, a hagyományos kelta zenéken és kortárs alkotásokon át egészen a filmzenékig. A világhírű hárfaművész Marissa Robles a következő szavakkal illette az együttest: „Egyszerűen csodálatos és szenvedélyes játék". A koncert igazi különlegességnek ígérkezik a zenekedvelők számára. 

Kövessen minket a Facebookon is!