Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 16. 11:57

Slonszki Attila volt a Wojtyla Ház vendége – adományebéd a Plan Zrt. igazgatójától

Képgaléria
Slonszki Attila volt a Wojtyla Ház vendége – adományebéd a Plan Zrt. igazgatójától
Nem telik el hét a kecskeméti Karol Wojtyla Barátság Központban, hogy ne tisztelje meg adományával, személyes jelenlétével, gondolataival a város vagy a környékbeli települések egy-egy kimagasló személyisége. Polgármesterek, cégvezetők, vállalkozók, művészek, közéleti- és egyházi személyiségek, neves szakemberek adják egymásnak a kilincset hétről hétre, de még a hírességek első útja is ide vezet, ha Kecskeméten járnak Kedd délben Gál József atya, a Szent Miklós (Barátok) temploma káplánja örvendeztette meg előadásával a népkonyha ebédlőjében megjelent mintegy száz gondozottat. Slonszki Attila igazgató pedig a nap támogatója, az épületgépészeti berendezések, felszerelések értékesítésével foglalkozó Plan Zrt. képviseletében jött el a szegények közé. (Fotók: Mátyus István)

Igen, valóban örvendezett a Wojtyla Ház sorsközössége, amikor betoppant József atya az ebédlőbe, hisz ízes humorával minden alkalommal mosolyt csal a nehézsorsú emberek arcára. Ezúttal Nagyboldogasszony napjáról emlékezett meg, melyet minden évben augusztus 15-én tartanak a katolikus templomokban.

Elmondta: Nagyboldogasszony – avagy Mária mennybemenetele – a katolikus egyház legnagyobb Mária-ünnepe; egyúttal a Szűzanya, mint Magyarország védőszentje napja. József atya kifejtette: nem elég meghallgatni, meg is kell szívlelni, egyben megtartani Isten szavát. Mária egész életében ezt tette. Akkor is, amikor látta fiát a kereszten szenvedni és legvégül meghalni. Jézus magához emelte édesanyját a mennybe, ezért nem látott romlást a teste. Tehát mennyei Atyánk mellett Anyánk is van. Legrövidebb út az Úr Jézushoz Márián keresztül vezet – hangsúlyozta humorral tarkított beszédében a Barátok temploma káplánja.

Farkas P. József, a Karol Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója emlékeztette a hallgatóságot, mikor Slonszki Attilát – immáron nem először – bemutatta: a Plan Zrt. adománya volt az a gázkazán is, mely a népkonyha fűtéséről gondoskodik a téli időszakban. Slonszki úr e szavakkal köszöntötte a jelenlévőket: „Kívánom, ne csak a kazán melegét érezzék, hanem az önzetlen missziói tevékenység, a szív melegét is.” A cég az ebédadományozás terén úgyszintén jeleskedik. Ezúttal csirkehúslevest és kolbászos lencsefőzeléket „hoztak” a szociális intézmény ellátottainak. Az ételek fenséges ízét Haincz József önkéntes szakácsnak és Mezei Attilának, a Wojtyla Ház mesterszakácsának köszönhették. (Meg is tették.)

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház