November 21. csütörtök, Olivér
Hírek, események 2016. augusztus 22. 17:39

Minőség terén nem szabad „megcsúszni”

Minőség terén nem szabad „megcsúszni”
Tavaly tavasszal jártunk utoljára az Izsáki Házitészta Kft. telephelyén. Akkor arról számolt be Juhász Sándorné, a cég tulajdonosa, hogy teljes arculatváltással, új termékek bevezetésével és folyamatos technológiai fejlesztésekkel erősítik piaci pozícióikat. Naponta 15-20 tonna házi jellegű tésztát állítanak elő 21. századi követelményeknek megfelelő környezetben. Jelenleg mintegy 50 fajta különböző formátumú tésztát tudnak ajánlani ügyfeleiknek a tőlük megszokott folyamatosan kiváló minőségben. Mi történt házuk táján az elmúlt időszakban? Vásárlóik milyen újdonságokra számíthatnak? Ennek jártunk utána Izsákon. (Fotó: Mátyus István)

  – A piaci igények jelentősen növekedtek. Ahhoz, hogy versenyelőnyünket megőrizzük, állandó megújulásra, új termékek folyamatos bevezetésére, technológiai fejlesztésekre van szükség – indokolta az elmúlt időszak jelentősebb változásait Juhász Sándorné.

  – Árukínálatunk külső megjelenését új grafikai elemekkel tettük az eddigieknél is vonzóbbá. Korábbi négy termékcsaládunkat kiegészítettük az 500 grammos, dobozos kiszerelésű 4 tojásos tésztákkal. Ezeket cérnametélt, csipetke, csipkés csusza, hosszúmetélt és lúdgége formátumokban forgalmazzuk. Csomagolástechnikánk úgyszintén megújult: áttértünk a „négyél hegesztett” talpas tasakokra. Vonzóbb megjelenést ad a termékeknek, egyben hatékonyabb védelmet nyújt a külső behatások ellen – ismertette a közelmúlt fejlesztéseit a cégtulajdonos.

Így folytatta: – 200 grammos kivitelben, „négyélű” talpas tasakokban másfél éve került piacra további nyolcféle 8 tojásos termékünk. Ezek eperlevél, lúdgége, nagykocka, préseltcsiga, tarhonya, kiskocka, zabkocka és csipetke formátumban kerülnek az üzletekbe. Nem sokkal később további termékekkel bővült az eddig is széles termékkínálat. Új formátumokat vezetünk be, úgymint: levesgyöngy, grízgaluska, zsemlekocka, kruton, palacsintametélt. Legfrissebb újdonságaink pedig az 500 grammos 5 tojásos lasagne tészta, illetve a szintén 500 grammos 4 tojásos pirított tarhonya.

  – Igazodva a megnövekedett piaci igényekhez új, 1100 raklap kapacitású logisztikai raktárat hoztunk létre nemrégiben azzal a céllal, hogy növeljük termelési kapacitásunkat, optimalizáljuk vállalati működésünk hatékonyságát, továbbá új bel- és külföldi piacokon jelenjünk meg úgy, hogy a tőlünk megszokott kiváló minőséget hosszú távon is tartani tudjuk – tette hozzá. – Céljaink között szerepelt továbbá, hogy fejlesztéseinkkel párhuzamosan ne kényszerüljünk csökkenteni a jelenlegi dolgozói létszámot, valamint megőrizzük korábbi beszállítói volumenünket. Mindezt pályázati forrásból, banki hitel és önerő bevonásával valósítottuk meg.

  – Ma elmondhatjuk magunkról: az elmúlt két és fél év közös erőfeszítései, továbbá termék- és technológiai fejlesztéseink jóvoltából megőriztük belföldi pozícióinkat. Gyártani már nagyon tudunk, de a piac után is nagyon menni kell. Éppen ezért az egész országot lefedő üzletkötői hálózatot hoztunk létre. Új munkatársakat alkalmazunk e téren. Területi képviselőink segítségével országszerte napi kapcsolatban vagyunk kereskedelmi partnereinkkel. Emellett minden bemutatón, boltvezetői ankéton részt veszünk, rendszeresen promóciókat szervezünk.

  – Termelésünk 60%-át itthon, 40%-át külföldön értékesítjük. Kivitel vonatkozásában jelentős előrelépést könyvelhettünk el. Főbb exportterületeink mellett – Svédország, Ausztria, Szlovákia, Románia, Cseh Köztársaság, Észtország, Litvánia, Kanada – beléptünk az Amerikai Egyesült Államok piacára.

  – Újabban érezhetően növekvő igény mutatkozik a tojásnélküli tésztákra, melyek előállítása nem tartozik ugyan a fő profilunkba, de különféle formátumokban mégis raktárkészleten tartjuk, folyamatosan gyártjuk. A magyar gasztronómiai hagyományoknak köszönhetően változatlanul nagy érdeklődést tapasztalunk az általunk jobban preferált magas tojástartalmú házitészták iránt. Kis- és nagytételben egyaránt gyártunk, szállítunk; egy raklaptól akár két-három kamionnyi mennyiségig – hangoztatta Juhász Sándorné, a „Juhászné-féle” száraztészták névadója.

  – Rendelkezünk még szabad kapacitásokkal. Gőzerővel dolgozunk piacaink bővítésén és további fejlesztéseket is fontolgatunk. Gyártás vonatkozásában a minőség, tisztaság és a pontosság alaptényezők. Minőség terén nem szabad „megcsúszni”, tehát fontos a kiváló liszt és tojás. Ezek adják ugyanis a tészta beltartalmát. Célunk, hogy termékeinket minél több formátumban gyártsuk a jövőben. Üzenjük mindenkinek: az Izsáki Házitészta hosszú távon bírni fogja! Vannak bőven terveink!

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház támogató