Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 26. 16:02 | Szerző/forrás: hiros.hu

Megemlékezés a roma holokauszt áldozatairól

Képgaléria
Megemlékezés a roma holokauszt áldozatairól
A roma holokauszt áldozataira emlékeztek a Mezei Utcai Közösségi Házban. Közel 5000 romát küldtek egy éjszaka a gázkamrába 72 évvel ezelőtt. A megemlékezésen egyben megnyitották a Fővárosi Oktatási és Kulturális Központtól kapott képzőművészeti kiállítást is, mely szintén a holokauszt áldozataira emlékezik. (Szöveg: hiros.hu, fotók: Tódor Norbert / Alföldi Civil Napló)

Sipos László tanácsnok köszöntötte a résztvevőket Kecskemét képviseletében. Hangsúlyozta, fontos az együttműködés kialakítása a romákkal, mint a legnagyobb közösséggel. Elsődlegesen a fiatalokat szeretnék megszólítani és a programokat eljuttatni az iskolákba is. – A legfontosabb a közös tisztelet – tette hozzá a tanácsnok.

A Mezei Utcai Közösségi ház célja, hogy a romák társadalmát felzárkóztassa. Az egységet június óta az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány működteti. A jövőbeli programok között szerepelnek majd a cigány kultúrát bemutató kiállítások illetve az egészségügyi prevenciós rendezvények is. Jelenleg felmérés zajlik a városrész lakó között, hogy őket belevonva alakítsák ki majd a közösségi ház programjait.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház