Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. augusztus 26. 22:51

„Aki lámpást gyújt…” – Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából

Képgaléria
„Aki lámpást gyújt…” – Robi atya heti hirdetései a széchenyivárosi Szentcsalád Plébániából
„Aki lámpást gyújt, nem takarja le edénnyel, ágy alá sem rejti, hanem a lámpatartóra teszi, hogy akik bemennek, lássák a világosságot.” (Lukács 8,16) Hatházi Róbert plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a kecskeméti (széchenyivárosi) Szentcsalád Plébánia heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetéseket kedves olvasóinknak:

A hét ünnepei, szentjei:

Hétfő: Keresztelő Szent János vértanúsága

Szombat: Nagy Szent Gergely pápa

Szeretettel köszöntjük azokat, akiknek a héten lesz névnapja, születésnapja vagy

házassági évfordulója. A jó Isten áldása legyen életeteken!

1.         Az október 23-27. szerveződő egyházközségi római zarándoklatunkat az elmúlt hetekben sajnálatosan sokan lemondták, pillanatnyilag több szabad helyünk van, kérjük tejeszétek a hírt ismerőseitek között, még néhány jelentkező mindenképp szükséges az úthoz! Tartalmas zarándokprogrammal készülünk!

2.         Szeptember 3-4-én  a Pálos rend Kisboldogasszony napi búcsút tart Pálosszentkúton. Részletek a plakáton és a honlapjukon www.palosszentkut.hu.

3.         Szeptember 10-én, szombaton a Budapestihez hasonló „Élő Rózsafüzért” szervez Fő-plébánia közösége Kecskemétért. Indulás 8.00 órakor a Mária és a Szent Ferenc kápolnától. Részelek a plakáton!

4.         Hamarosan indul a tanév! Plébániai hittan csoportjainkba váruk az iskolás-korú gyermekeket. Külön felhívnánk a figyelmeteket az első szentgyónásra és áldozásra felkészítő csoportra (csoportokra) amelyekbe 4. osztályos kortól nyílik lehetőség jelentkezni továbbá várjuk azon felnőttek jelentkezését akatekumen csoportunkba, akik a bevatató szentségekben (keresztség, eukarisztia, bérmálás) szeretnének részesülni.  Érdeklődjetek bátran a hitoktatóknál!

5.         a Parázs központ szervezésében idén Tiszakécskén kerül megrendezésre az Egyházmegyéi Családtalálkozó szeptember 17-én szombaton. A program ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött! Jelentkezni szeptember 10-ig lehet a parazskozpont.hu -n található jelentkezési lapon.

Kövessen minket a Facebookon is!