Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 2. 19:37 | Szerző/forrás: keol.hu

Tanévet nyitott a Mercedes-Benz Iskola Kecskeméten

Tanévet nyitott a Mercedes-Benz Iskola Kecskeméten
Hetedik tanévét kezdte meg Kecskeméten a Mercedes-Benz Iskola, amelybe a Kecskeméten dolgozó és élő német szülők gyermekei is járnak. A hivatalos, ugyanakkor rendkívül családias tanévnyitó ünnepséget csütörtökön délután rendezték, és a gyerekek műsorával kezdődött.

A kéttannyelvű német iskolának a Vásárhelyi Pál Általános Iskola épülete ad otthont. A Mercedes-Benz Iskolát 2009-ben alapították a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja, Kecskemét városa és a Daimler AG együttes munkájának köszönhetően. Az oktatás Baden-Württemberg tartomány tantervei szerint történik és a németországival egyenértékű bizonyítványt kapnak a tanulók. Az iskola a 2015/16-os tanévtől kezdődően megnyitotta kapuit a magyar gyerekek előtt is.

A német és magyar nyelvű párhuzamos tanítás minden órán két pedagógus közös munkájával valósul meg, azaz a német tanító mellett mindig egy magyar nyelvű pedagógus is foglalkozik a gyermekekkel. Annak érdekében, hogy igazán hatékony legyen az oktatás, kis létszámú osztályokat indítanak jól felszerelt termekben. 

„Számunkra nagyon fontos a gyerekek megtanítása a mások iránti tiszteletre, megbecsülésre és együttműködésre. Az egyéni szükségletek figyelembe vételével a diákok alapos képzést kapnak intézményünkben, melynek keretében a tudás megszerzése mellett a jövőorientált képzésre is nagy hangsúlyt fektetünk. Célunk, hogy diákjaink a létfontosságú képességek birtokában a folyamatosan változó társadalmi elvárásokra örömmel, kíváncsisággal és bizakodással tudjanak válaszolni" - vallják az iskola pedagógusai.

Kövessen minket a Facebookon is!