Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 2. 20:41 | Szerző/forrás: hiros.hu

Új főorvos a kecskeméti kórházban

Új főorvos a kecskeméti kórházban
Új vezetője van szeptember 1-től a Bács-Kiskun Megyei Kórház Általános Sebészeti Osztályának. Dr. Sikorszki László, neves szaktekintély, tagja a Magyar Sebésztársaság vezetőségének és felkért egyetemi oktató is.

A kecskeméti kórház új főorvosa Miskolcról érkezett, és olyan műtéti eljárások bevezetését is tervezi, amelyeket Kecskeméten eddig még nem végeztek.

Nem volt könnyű eljönni előző munkahelyéről, a Miskolci Megyei Kórházból Dr. Sikorszki László, főorvosnak. A neves sebész, mellkas sebész szakember ott is nagy megbecsülésnek örvendett, ráadásul feleségével és öt gyermekével együtt kellett meghozni a döntést, hogy elvállalja a Bács-Kiskun Megyei Kórház Általános Sebészeti Osztályának vezetését.  Ez a feladat szakmai kihívást jelent számára, mivel szeretnék bővíteni a kecskeméti sebészet profilját, olyan műtéti eljárásokkal, amelyeket eddig itt nem végeztek, korábban nem volt ugyanis hasnyálmirigy- illetve májsebészet, valamint nyelőcső, gyomorszáj sebészet.

„ Ezek nem igazán voltak eddig, ezekre mind műszerfejlesztést, mind pedig a hozzá szükséges eszközparkot beszerezte a kórház illetve beszerzi, és akkor ezeket a műtéteket már a holnapi naptól el tudjuk végezni akár világszínvonalon is. A hasnyálmirigy bizonyos betegségeinek, daganatos elváltozásainak a műtétét akár laparoszkópos módszerrel is el tudjuk végezni, tehát nem kell nagy vágást ejtenünk a betegen, hanem kisebb úgynevezett „lyukasztásos” módszerrel is műtünk” – mondta el Dr. Sikorszki László PhD, osztályvezető főorvos.

Így ezeknek a betegeknek már nem kell elmenniük a városból illetve a megyéből, sőt a Bács-Kiskun Megyei Kórházban távolabbról is fogadnak betegeket. Az osztályvezető főorvos hozzátette: ami jól működött, az továbbra is jól fog működni, így a laparoszkópos sebészet, a vastagbélsebészet, a sérvsebészet-, ér-, mellkas sebészet ezen túl is az Általános Sebészeti Osztály fő tevékenységi köréhez tartozik majd. 

Kövessen minket a Facebookon is!