Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 2. 20:45

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – Gábor atya heti hirdetései a Nagytemplomból

Képgaléria
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan…” – Gábor atya heti hirdetései a Nagytemplomból
„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek.” (Máté 11,28). Dr. Jeney Gábor plébános atya sok szeretettel vár minden hívet és keresztény hit iránt érdeklődőt a Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia (Nagytemplom) heti alkalmaira, közösségi programjaira. Szívből ajánljuk az alábbi hirdetéseket kedves olvasóinknak:

Nagytemplomi   hirdetések

2016. szeptember 4.

Ma első vasárnap van, tartós élelmiszert gyűjtünk a templomban kihelyezett kosárban a szegények megsegítésére.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia szeptember 1-től elrendelte, hogy szentmiséken az „Uram irgalmazz”, illetve a „Dicsőség” énekek alatt is állni kell. Ezt az új szabályozást templomunkban is bevezetjük. Kérjük, figyeljenek erre, s mindenki az új szabályozás szerint vegyen részt a szentmiséken.

Szeptember 7-én, szerdán 17 órakor Szeretetláng imaóra lesz templomunkban.

Szentlélek Szeminárium indul szeptember 7-től szerdánként 19 órai kezdéssel a Helynökségen. A jelentkezési lapok elvihetők a sekrestyéből.

Terményhálaadás lesz templomunkban szeptember 8-án, csütörtökön este fél 6-kor.

Élő Rózsafüzér lesz szeptember 10-én, szombaton 8-14 óráig Kecskemétért. Szeretettel várunk mindenkit, aki felelősséget érez városunkért, és szeretné imáit lakóhelyünkért felajánlani. Ezen a napon reggel fél 9-től 14 óráig Szentségimádás lesz templomunkban.

Szeptember 11-én, vasárnap 15 órai kezdettel Szent Filoména tiszteletére engesztelő imaóra és szentmise lesz a Barátok templomában.

Alpha kurzus kezdődik a Helynökségen szeptember 20-án, kedden 19 órakor. A meghívók elvihetők a Korda könyvesboltból.

Szent Teréz anya konferencia lesz szeptember 23-án, pénteken 9 órától a Városháza dísztermében.

Autóbuszt szervezünk az őszi Nagymarosi Találkozóra. Jelentkezni lehet 8. osztályos kortól a Plébánia hivatalban vagy a hitoktatóknál 1.000.-Ft befizetésével.  Bátorítjuk, hívjuk fiataljainkat, vegyenek részt, találjanak közösségre a fiatalok között!

Szeretettel várjuk azoknak a felnőtteknek a jelentkezését a plébánia irodáján, akik még nem voltak elsőáldozók, bérmálkozók, vagy nincsenek megkeresztelkedve és szeretnék pótolni ezeket a szentségeket.

Október 2-án, vasárnap a fél 11-es szentmisén lesz a jubiláns házasok megáldása templomunkban. Szeretettel várjuk a plébánia irodáján azoknak a jelentkezését, akik idén kerek házassági évfordulót ünnepelnek.

Hirdetéseink megtalálhatók a hirdetőtáblákon a templom bejáratainál!

Kövessen minket a Facebookon is!