Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 6. 20:04 | Szerző/forrás: keol.hu

Szombaton Kecskeméten lesz a Richter Egészségváros

Szombaton Kecskeméten lesz a Richter Egészségváros
Szeptember 10-én, szombaton Kecskemét főterére települ a Richter Egészségváros. A Richter Egészségváros programsorozat célja, hogy minél többen tegyenek egy-egy lépést saját egészségük megőrzése és fenntartása érdekében. Szűrővizsgálatokkal, tanácsadásokkal, sokakat érintő fizikai és lelki betegségekről tartott előadásokkal, és nagyszerű családi programokkal készülnek a szervezők minden helyszínen, ahol az egészség megőrzése mellett a jótékonyság is nagy hangsúlyt kap.

Szeptember 10-én, szombaton a Kossuth téren megrendezésre kerülő egészségügyi rendezvényen a kecskeméti lakosoknak lehetőségük lesz egy nap alatt több, sokszor nehezen elérhető vizsgálaton, tanácsadáson ingyenesen részt venni: szív- és érrendszeri megbetegedések, neuropátia szűrés cukorbetegeknek, érszűkület vizsgálat, prosztata (PSA) szűrés, csontsűrűségmérés, koleszterinszint- és vérnyomásmérés, asztmaszűrés, illetve bőr- és körömgomba szűrés. A fájdalomcsillapítás, memóriazavar, szorongás és depresszió, nőgyógyászati szaktanácsadás mellett mell-önvizsgálat tanácsadás is elérhető a tanácsadó sátrak sorában. Az érdeklődő lakosok a szűrővizsgálatokhoz kapcsolódó témákban hallhatnak előadásokat egész nap a Bács-Kiskun Megyei Kórház szakembereitől.

A program egészségnagykövetei: Rudolf Péter színművész, Rákóczi Ferenc műsorvezető, Katus Attila aerobik világbajnok, Radványi Dorottya, Krizsó Szilvia  és Jaksity Kata műsorvezetők, valamint Rácz Zsuzsa írónő és Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó hirdetik: minden életkorban és életszakaszban törődni kell a testi-lelki egészséggel. „Szerintem nagyon fontos, hogy egy bizonyos életkor után az ember megelőző jelleggel minden évben elmenjen egy átfogó egészségügyi szűrésre. Én ezt minden évben megteszem: vérvételen, terheléses vizsgálaton, ultrahangon és tüdőszűrésen veszek részt, sőt, a családom többi tagját is erre bíztatom. A megelőzés segítségével egészségesebb, kiegyensúlyozott életet tud élni az ember, és ez megfizethetetlen." - nyilatkozta Rákóczi Ferenc, a programsorozat házigazdája.

Az egészségnap fókuszában az egészségtudatos életmód kialakítására való ösztönzés mellett a megyei kórház támogatása áll. A támogatás mértéke a helyi lakosok aktivitásán múlik, hiszen a Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 forintos alapadománya az egyes programokon való részvételért járó adománypontokkal növelhető, az alapadomány összegét a Richter pontonként 300 forinttal megemeli. A cél újszülöttek-koraszülöttek gyógyítására szolgáló lélegeztető gépek, valamint több funkcióban működtethető infúziós ágyak beszerzése. „Örömmel fogadtuk, hogy a Richter Egészségváros Program másodjára is megrendezésre kerül városunkban. A kórház gyermekosztálya, valamint PIC részlege a közelmúltban új épületbe költözött, célunk, hogy az osztályt a lehetőségekhez képest minél otthonosabbá tegyük és a legkorszerűbb műszerekkel szereljük fel. Szeretnénk olyan körülményeket biztosítani, hogy a kollegák maximális műszerezettség mellett, a legmagasabb szinten tudják ellátni kis betegeinket - nyilatkozta Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója.

A családi rendezvényt tánccsoportok, egyesületek -  Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület, Hírös Néptánc Tanoda Egyesület, Dance For Art Tánc-Stúdió - bemutatói színesítik, sztárfellépő Tóth Vera lesz. Az egészségnapot felvezető reggeli egészségsétát a Kecskeméti Városi Fúvószenekar kíséri. A helyszínről élőben jelentkezik Garami Gábor a Class FM kívánságműsorával.

A kecskeméti rendezvényről, valamint a programról további információt talál awww.egeszsegvaros.hu weboldalon.

Pontgyűjtő játék a kórházért

Jöjjön el a családjával - részvételével növelje a Bács-Kiskun Megyei Kórháznak szánt adományt!

A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 Ft alapadományt ajánl fel a Bács-Kiskun Megyei Kórház számára, csecsemő-koraszülöttek gyógyítására lélegeztető gépek, valamint több funkcióban működtethető infúziós ágyak beszerzésére beszerzéséhez.

Ezt az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal megemeli az alapadomány összegét. Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a kórháznak szánt adomány gyarapításához.

A játék részletes leírása>>>

Kövessen minket a Facebookon is!