Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 8. 16:58

Három piarista öregdiák osztott ebédet a Wojtyla Házban

Képgaléria
Három piarista öregdiák osztott ebédet a Wojtyla Házban
A Karol Wojtyla Barátság Központban tartott „osztálytalálkozót” három öregdiák, akik hajdanán a Piarista Gimnáziumban egy osztályba jártak. „Valahogy úgy alakult”, hogy Nánási Róbert Írországban élő építőmérnök, Molnár Ferenc, a Molnár Fatelep tulajdonosa és Nagy László, az NGM Motorfelújító Kft. ügyvezetője útja éppen Kisboldogasszony napján (Szűz Mária születésnapján) vezetett azonos irányba, mégpedig egyenesen a kecskeméti népkonyha dísztermébe, ahol Nánási Róbert a medjugorjei álomról és annak megvalósulásáról mesélt a népkonyha gondozottainak, majd együtt osztottak ebédet a rászorulóknak. (Fotók: Mátyus István)

A beszámolót követően a szegények ebédlőjében folytatódott a közös program. A gondozottak előtt is bemutatkozott a három volt osztálytárs.

Hozzájuk csatlakozott Nagypál Sándor, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, aki további támogatásáról biztosította a Wojtyla sorsközösséget. Egyben bejelentette: a Wojtyla Házban előreláthatóan jövőre valósulhat meg a napelemes fűtési rendszer. Azon lesz, hogy az elkövetkezendő években további források nyíljanak meg a népkonyha jótékonysági tevékenységének minél hatékonyabb előmozdításához – hangoztatta.

Az alkalmat Holló Tibor, a Hollogasztro Kft. ügyvezetőjének ünnepi menüje tette teljessé: mintegy százharminc adag csirke- valamint sertéssült petrezselymes burgonyával, savanyúsággal, rétessel. 

Mindazonáltal Holló Tibor a Wojtyla Ház megalakulása óta segíti a népkonyha működését. Farkas P. József alapító igazgatót még főállású újságíróként ismerte meg, a Kecskeméti Lapoknál. Kapcsolatuk természetesen a Karol Wojtyla Barátság Központ létrejötte után sem szakadt meg, sőt… Főleg karácsony tájékán kapcsolódik be intenzíven az intézmény karitatív tevékenységébe – nagyon szívesen. Minderről távozás előtt mesélt, az ajtóban búcsút intve. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház