Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 8. 19:41 | Szerző/forrás: police.hu

Lezárt akta: Kukoricásban elrejtett kábítószer-ültetvény

Lezárt akta: Kukoricásban elrejtett kábítószer-ültetvény
Mint arról korábban beszámoltunk, az egyik lakiteleki tanyához tartozó fóliasátrakban 2015. október 14-én a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Bács-Kiskun megyei rendőrökkel együttműködve jövedéki ellenőrzést tartottak, amely során az ingatlanhoz tartozó három fóliasátorban kábítószergyanús növényeket találtak. A nyomozók a helyszíni szemle alkalmával 270 tő, a kirendelt igazságügyi botanikus szakértő véleménye jelentős mennyiségű, kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmazó cannabis indica növényt, valamint 2,7 kilogramm - a vegyészszakértői vélemény megállapításai alapján - kábítószernek minősülő növényi anyagmaradványt foglaltak le.

A nyomozás adatai szerint a két helyi férfi azért termesztette a marihuánát, hogy szüretelést követően annak értékesítésével anyagi haszonra tegyenek szert.

Az 59 éves V. Lászlót és a 35 éves V. Zsoltot kábítószer-kereskedelem bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

A rendőrök 2016. szeptember 6-án befejezték a nyomozást, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bács-Kiskun Megyei Főügyészségnek küldték meg. 

Kövessen minket a Facebookon is!