Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 8. 20:02 | Szerző/forrás: keol.hu

Két defibrillátort kapott a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya

Képgaléria
Két defibrillátort kapott a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya
A Kecskeméti Fürdőben ma (szeptember 8-án) átadtak a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztályának két új, ZOLL AED Plus félautomata defibrillátor készüléket. A sajtótájékoztatóval egybekötött átadón részt vett Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Kecskemét alpolgármestere, Szenes Márton, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Merész András, a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztály vezetőedzője és Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetője.

Valamennyi résztvevő hangsúlyozta, hogy általában egy-egy új készülék, eszköz átadásán azt szokás mondani: „Használják egészséggel!". Ebben az esetben viszont éppen az a lényeg, hogy az lenne jó, ha soha nem kellene majd használni.  

Amikor ugyanis üzembe kell helyezni a defibrillátort, akkor már nagyon nagy a gond. A Hírös Sport Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Sportiskola vízilabda szakosztálya vezetőnek is megnyugvást jelent viszont, ha egy ilyen készülék baj esetén azonnal ott van, és használható a helyszínen.

Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. ügyvezetője mutatta be a készülékeket az újságíróknak. Hangsúlyozta, hogy az alapszintű újraélesztés sikeressége a helyszínen tartózkodó emberek hozzáállásán múlhat. Ebben segít a defibrillátor, mely nem csak egyedülálló grafikus felülettel, jelzőfényekkel, ábrákkal, és feliratokkal, hanem magyar nyelvű hangutasításokkal is irányítja az életmentő személy minden mozdulatát.

A Kecskeméti Fürdőben egyébként már van egy defibrillátor: több mint három éve, 2013. április 8-án üzemelték be azt a félautomata készüléket. A Kecskeméti Sportiskola, illetve a mögötte álló Hírös Sport Nonprofit Kft. akkor is a vízilabda szakosztálynak köszönhetően szerezte be, a szakosztály TAO-s keretéből.

Kövessen minket a Facebookon is!