Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 13. 13:04

Ifjúsági üdülőt hoztak létre a keceli vállalkozó és a helyi plébános segítségével

Képgaléria
Ifjúsági üdülőt hoztak létre a keceli vállalkozó és a helyi plébános segítségével
Amint korábban megírtuk, kedden Schindler János Kecel volt polgármestere, aki jelenleg saját gazdaságát irányítja – illetve ahogy ő mondja magáról: „főállású nyugdíjas” – támogatta a kecskeméti Wojtyla népkonyha szegényeinek szociális ebédeltetését, Burányi Roland keceli plébános pedig „összehozta” a zöldséggel, hússal gazdagon tálalt babgulyást az intézmény udvari bográcsában. Ebéd előtt mindketten üdvözölték a gondozottakat, miközben magukról is ejtettek néhány szót. (Fotók: Mátyus István, KecelMédia)

Schindler János elmondta, hogy a szőlőszüret rendben zajlik Kecelen. Mostanság a vörös fajtákat szedik és a későbbi érésűeket. Közepes szőlőtermést tudhatnak magukénak. A tavaszi fagy miatt mintegy 1000 mázsával kevesebb édes gyümölcs termett.

A keceli vállalkozó beszámolt arról is, hogy a közelmúltban ifjúsági üdülőt hoztak létre Újteleken, Keceltől mintegy 30 kilométerre. Az épületek korábban üresen álltak, ezeket újították fel és töltötték meg gyermekzsivajjal. 2013-ban kötöttek megállapodást a későbbi hasznosításról, 2014-ben fogtak építkezésbe. 2015 júniusában fejeződtek be az átalakítási, felújítási munkálatok. Augusztusban már 100 gyermek nyaralt az újdonsült ifjúsági üdülőben, „ők voltak a „próbababák” – fogalmazott Schindler János. Az új létesítmény fenntartója az Egyházi Oktatásért közhasznú magánalapítvány, melynek vezetője és kuratóriuma egy közösségi tér létrehozását is célul tűzte ki, ahol előadásokat, rendezvényeket tartanának az üdülőben pihenő gyerekeknek. A létesítmény kialakítása 60 millió forintba került. Ebből 35 millió pályázati forrás, 25 millió forintot saját forrásból teremtettek elő. Kezdetben az építkezés nem váltotta ki az újteleki lakosok osztatlan elismerését; túl sokat rombolnak – jelezték egyesek az építtetőknek. Amikor azonban elkészült a komplexum, ők is belátták: előremutató kezdeményezés volt az ifjúsági üdülő létrehozása.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház