Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 21. 19:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Kvótareferendum - Sajtótájékoztató Tompán

Kvótareferendum - Sajtótájékoztató Tompán
Tallós Bálint, a Kiskunhalasi Járási Hivatal vezetője, Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott és Szenoradszki Endre, a Bajai Járási Hivatal vezetője (b-j) az október 2-ai népszavazásról, valamint a határátkelőn zajló munkáról tartott sajtótájékoztatójukon a tompai határátkelőhelyen 2016. szeptember 21-én. (MTI fotó: Ujvári Sándor)

* Rendőrök és katonák járőröznek a tranzitzónánál 2016. szeptember 21-én a tompai határátkelőhelyen, ahol sajtótájékoztatót tartottak az október 2-ai népszavazásról, valamint a határátkelőn zajló munkáról. (MTI fotó: Ujvári Sándor)

Egy éves a határvédő kerítés, ebből az alkalomból tartott sajtótájékoztatót Kovács Ernő Bács-Kiskun megyei kormánymegbízott Kiskunhalas és Baja járásvezetőivel a tompai határátkelőnél.

- A kerítés jól szolgálja Magyarország ügyét, jól szolgálja azt a célt, amiért megépült, nevezetesen, hogy törvénytelenül senki se juthasson Magyarországra - fogalmazott helyszíni beszédében Kovács Ernő.

A törvényes beléptetés mindenki előtt nyitva áll a továbbiakban is, a kormányhivatal, valamint a bevándorlási hivatal munkatársai minden nap, hétvégi ügyeletben is fogadják azokat, akik kérvényezik a betelepülést. A zónába érkezőknek lehetőségük van rá, hogy menekültügyi eljárás keretei között, hivatalos úton jussanak be Magyarországra.

- Ugyanakkor a kerítés folyamatos ellenőrzésre, megerősítésre szorul, hiszen minden törekvésünk ellenére vannak migránsok, akik az illegalitást választják - mondta a kormánymegbízott.

A határ védelmét igyekeznek minél intenzívebben fejleszteni, az máris látható, hogy elektromos hálózatot telepítettek a kerítés mellé. A téli útviszonyokhoz igazodva az utat hamarosan kövekkel fogják megerősíteni, valamint a téli csapadék elvezetéséről is gondoskodnak.

Ezenkívül az egyik legfontosabb új beruházás az országhatár mentén épülő jelzőhálózat: ennek köszönhetően azonnali jelzés érkezik majd a határsértésekről.

Kovács Ernő azt is kifejtette, nem ez az egyetlen veszély, ami az országunkat fenyegeti, ugyanis nyugatról is egyre fenyegetőbb migrációs problémákkal kell majd szembesülnünk.

(szöveg: hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!