Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 24. 13:31 | Szerző/forrás: hiros.hu

Óriási érdeklődés mellett zajlanak a Hunyadivárosi Napok

Képgaléria
Óriási érdeklődés mellett zajlanak a Hunyadivárosi Napok
Péntek délután megkezdődtek a 12. Hunyadivárosi Napok a Hankovszky-ligetben. Lemezbemutató koncert, sztárvendégek, foci kupa, helyi csoportok előadásai és gasztronómiai élmények is várják azokat, akik ellátogatnak szombaton a Hunyadivárosba. (Szöveg: hiros.hu, fotók: Tódor Norbert/Alföldi Civil Napló)

 

A Hunyadivárosi Napok rendezvénysorozat egy bő évtizeddel ezelőtt az akkori részönkormányzat szervezésében alakult meg - Kecskeméten egyébként egyedülálló kezdeményezésként -, Pászti András képviselő és társai közreműködésével. Ehhez az elmúlt években folyamatosan felzárkóztak, csatlakoztak Kecskemét többi városrészei, de a Hunyadiváros ebben mindenképpen úttörő szerepet töltött be.

Már reggel gyülekeztek a veterán járművek. Dutra traktorokból egy egész arzenál, régi honvédségi járművek, Kraz teherautó és társaik mellett rotyogtak a bográcsok. Az új műfüves pályán focibajnokság zajlott, és volt süti, lufi, üdítő, vagyis minden, ami egy jó városrészi naphoz kell.

Kilenc órakor Pölös János, a Hunyadi iskola igazgatója felkonferálta a városrész képviselőjét, Pászti Andrást a ligetben felállított színpadon. Az ötletgazda így szólt a népes közönséghez:

- Amire  legbüszkébb vagyok, hogy ez a színpad ma 9 órától este 11 óráig működik, és nagyon sok hunyadivárosi fog felépni, s büszke vagyok arra, hogy a térség összes óvodája, iskolája összefogott, és a nyugdíjas klubbal közösen délelőtt egy csodálatos programot tud adni – mondta a képviselő.

A mai napon a tombola kedvezményezettje az Ifjúság úti óvoda. Száztizenöt támogató segítette a program megvalósulását, közreműködésüket később név szerint is megköszönik a www.hunyadivaros.com oldalon.

Elsőként a hunyadivárosi óvodások léptek fel, majd az iskolák műsora következett. Őket a nyugdíjasok követték, délben pedig a Hunyadi téren koszorúzással folytatódott a program. Délután többek között a Fist Step Dance Klub, és a Mátyás Király Citerazenekar lemezbemutató koncertje várható, majd a Kecskemét Néptáncegyüttes lép fel, ezt követően Fejős Jenő ad nótaestet. Nyolc óra után operett,  zárásként pedig a sztárvendég Unique zenekar lép színpadra.

Kövessen minket a Facebookon is!