Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 26. 22:31 | Szerző/forrás: keol.hu

Példás büntetést kapott a kislányát késsel összeszurkáló lajosmizsei férfi

Példás büntetést kapott a kislányát késsel összeszurkáló lajosmizsei férfi
Emberölés bűntettének kísérlete miatt 13 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 31 éves férfit, aki drog hatása alatt szurkálta össze a kislányát Lajosmizsén.

A tényállás lényege szerint a vádlott lajosmizsei otthonában élt a 2014-ben született kislányával, valamint szüleivel és testvérével egy lakrészben. Élettársa 2015 májusában elhagyta őket, amit a vádlott nem tudott feldolgozni és rendszeres drogfogyasztóvá vált. A bűncselekmény elkövetése előtt négy napig kristályt szívott fel, amitől hallucinált, ideges és feszült volt. Úgy vélte családtagjai meg akarják ölni.

Szeptember 10-én a reggeli órákban magához vett egy 21 cm pengehosszúságú konyhakést és azzal a bal karjával magához ölelt kislányának mellkasára legalább négy szúrást adott le, majd ezt követően három szúrást ejtett saját mellkasán.

A kislány a szúrás következtében életveszélyes sérülést szenvedett, azonban a szakszerű orvosi ellátás következtében életben maradt. A vádlott testüregébe a kés nem hatolt be, amikor magát megsebesítette.

A vádlott cselekményét szülei észlelték és a kést a kezéből kicsavarták. Értesítették a mentőket és a rendőrséget, majd a gyermeket a körzeti orvoshoz vitték, ahol azt állították, hogy üvegcserépbe esett. Az orvos nem ismerte fel, hogy  a sérülések szúrt-metszett jellegűek, ezért azokat csupán letapasztotta. Miután a gyermek vért hányt, hozzá mentőt hívtak és így került a Szegedi Klinikára.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan pedig enyhítés érdekében fellebbezett. Az eljárás a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Kövessen minket a Facebookon is!