Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. szeptember 27. 18:41 | Szerző/forrás: keol.hu

A paralimpikon Csonka Andrást köszöntötte az Univer

A paralimpikon Csonka Andrást köszöntötte az Univer
Csonka Andrást, az Univer-Sport Kft. paralimpiai ezüstérmes asztaliteniszezőjét köszöntötték hétfőn délután a cég sportirodájában. Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója méltatta András teljesítményét, egyúttal a cégcsoport további támogatásáról biztosította az asztaliteniszezőt.

- Az olimpiai és paralimpiai sikerek összekötik a magyarokat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken az Országházban, ahol Áder János államfővel és Kövér László házelnökkel állami kitüntetésben részesítette a riói olimpiai és paralimpiai játékokon érmet szerzett sportolókat. Mint mondta, az olimpiai, paralimpiai érmesek az egész nemzet példaképei lettek, "a mi hőseink, akiktől megtanulhatjuk, hogyan győzhetjük le ellenfeleinket" lovagias küzdelemben. Orbán Viktor szerint az olimpia megrendezéséért vívott küzdelemben is talán a magyar olimpikonok és paralimpikonok lehetnek a legjobb példaképek.

A kitüntetettek között volt a kecskeméti Csonka András is, aki ezüstérmet szerzett a Rio de Janeiró-i paralimpián. Csonka András asztaliteniszezőnek a Rio de Janeiróban megrendezett XV. Nyári Paralimpiai Játékokon elért kiemelkedő eredménye, második és pontszerző helyezése elismeréskent a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozta Áder János.

A kiváló kecskeméti sportolót hétfőn délután az Univer-Sport Kft. irodájában is köszöntötték. Ott voltak Andráson kívül Csonka Ferenc, az édesapja, valamint a köszöntők: Szarka Balázs, az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója, Halász Rudolfné, az Univer-Sport Kft. ügyvezetője és Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója.

- Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az Univer cégcsoport vezetése nevében köszönthetünk és gratulálhatunk ahhoz a kiváló eredményhez, amit elértél. Most pedig téged, mint példaképünket szeretnélek bemutatni ezen a sajtótájékoztatón - kezdte köszöntő beszédét Szarka Balázs. - Nem is bemutatni, hanem példát mutatni annak a sportszerető baráti körnek, amely figyelemmel kísérte eddigi sport pályafutásodat. Remélem, hogy a közelmúlt eseményei még inkább erősíteni fognak abban, hogy ismert és tisztelt sportbarátok azt mondják rólad: nézzétek, az összefogásnak van eredménye! A sikerhez egy társaság, egy csoport összefogására van szükség.

Szarka Balázs kiemelte, hogy az Univer a szövetkezeti múltból hozta át vezérlő elvként az összefogást, a példamutatást, a segítséget, a támogatást. Csonka András eredménye is ezt igazolja.

- Mindemellett eredményt, tartós eredményt csak szorgos és kemény munkával lehet elérni - folytatta az Univer Szövetkezeti Zrt. vezérigazgatója. - Én azt hiszem, hogy a jelenlegi körülmények között a Te eseted is nagyon igazolja azt, hogy többéves munka kell a sikerhez. Valamint tartós családi háttér, ezért szeretném megköszönni azt a szülői hátteret, amit a számodra folyamatosan biztosítanak.

Mint elhangzott, az Univer továbbra is támogatni kívánja a sportot és a hátrányos helyzetű embereket. Nem a sport-üzleti világban látják a jövőképet, hanem eredeti tevékenységükben, az ételízesítő gyártásban, az élelmiszer kereskedelemben. Ugyanakkor nem feledkeztek meg a társadalmi felelősségvállalásról sem: nem csak Csonka Andrást támogatják, hanem a fiatalok nevelésén, sportolási lehetőségeinek biztosításán túl a hátrányos helyzetű embereknek is segítenek.

Szarka Balázs külön is megköszönte Halász Rudolfné Mártika, az Univer-Sport Kft. ügyvezetője munkáját ahhoz, amivel Csonka András sikeres felkészülését segítette. Egyúttal bejelentette, hogy a Csonka Andrásnak a felkészülésekhez, a versenyeken való részvételhez korábban nyújtott segítséget folytatják, biztosítják a hátteret. Ennek első kézzelfogható jelképes bizonyítékaként átadta az Univer ajándékát: egy 500 ezer forintos csekket.

„Ígérem, hogy mindig ott leszünk az újabb sportsikereidnél is" - jelentette ki Szarka Balázs.

Csonka András hálásan köszönte meg a segítséget és röviden beszámolt a jelenlévő újságíróknak a felkészüléséről, riói élményeiről, tapasztalatairól. Valamint elárulta azt is, hogy milyen terveket szöveget az asztaliteniszen kívül:

- Szeretnék megtanulni úszni és autót vezetni. Valamint nagyon szeretnék utazni, világot látni is...

Kövessen minket a Facebookon is!