Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 4. 23:53 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskemétre ért a vidékfejlesztés, agrártámogatás 2016/17 konferenciasorozat

Kecskemétre ért a vidékfejlesztés, agrártámogatás 2016/17 konferenciasorozat
Ismét útjára indult a vidékfejlesztés témában Vidékfejlesztés, agrártámogatás 2016-2017 című konferenciasorozat. Kecskeméti állomása Kelet-Magyarország régió lehetőségeit tárta fel. Az esemény fővédnöke Kis Miklós Zsolt, agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár volt. A konferenciát a városvezetés nevében Falu György önkormányzati képviselő köszöntötte.

Október 4-én Kecskeméten, a Városháza Dísztermébe várták az agrártámogatások iránt érdeklődő agrár-, élelmiszer-ipari vállalkozásokat, gazdákat és önkormányzatokat. Mint a konferencián elhangzott, 2017-ig folyamatosan jelennek meg a Vidékfejlesztési Program pályázati kiírásai. Még sok pénz vár az agrárgazdákra!

A kertészeti gépek beszerzésére az éghajlatváltozáshoz kapcsolódó beruházásokra, a fiatal gazdák indulására, a nem mezőgazdasági tevékenységekre (értékesítésre, több lábon állásra, szociális gazdaságra) akár teljes egészében vissza nem térítendő támogatásra lehet még a jövőben pályázni. Mikrovállalkozás indulása tanyákon, aprófalvakban is kiemelten támogatott.

A frissen kiírt és a közeljövőben várható új EU-pályázatokról és az aktuális agrártámogatásokról részletes információk hangoztak el a kedden Kecskeméten a konferencia kompetens előadóitól.

Kövessen minket a Facebookon is!