Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 6. 19:02

Virágos Jakabszállás

Képgaléria
Virágos Jakabszállás
A település Kecskeméttől délre 17 kilométernyi távolságra az 54-es főút mellett fekszik, közel az M5-ös autópályához. Jakabszállás önkormányzata állandóan azon munkálkodik, hogy a falu folyamatosan épüljön-szépüljön, a lakosság ellátási- és életszínvonala emelkedjen. Szabó György Róbert polgármester irodájában foglalunk helyet, ahol a falon Krisztus-kereszt látható – ezzel is jelezve vallási meggyőződését. Milyen eredményekkel büszkélkedhet a település mostanság? - érdeklődtünk. (Fotó: Tódor Norbert)

- Községünk szennyvízcsatorna hálózattal történő ellátása 2015-ben teljes egészében megvalósult - kezdte válaszát a falu első embere. - Egyebek mellett a zöldterületek gyarapítására is gondot fordítunk. Ez a munka az utcai fásításokban, a központi park rekonstrukciójában és számos virágos kert kialakításában érhető tetten. 2015-ben létrehoztuk az Új életek sétányát, ahol évről évre köszöntjük a település újszülött polgárait.

- 2016 nyarára megvalósult hét utca újraaszfaltozása 81 millió forint összértékben. A munkálatokat egy helyi cég, a Csertő-Farm Bt. végezte. Mindez gyakorlatilag azt jelenti, hogy Jakabszállás közútjainak egyharmada teljesen megújult - hangsúlyozta a polgármester.

- Terveink között szerepel a kerékpárút meghosszabbítása egészen a temetőig, továbbá a művelődési ház komplett felújítását is napirendre vettük. Minkét esetben pályázati forrást szeretnénk igénybe venni, az elbírálás folyamatban van. Ezen kívül az orvosi-fogorvosi rendelőt is fel szeretnénk újítani.

- Ami a szociális ellátást illeti, házi segítségnyújtást, szociális étkeztetést, tanyagondnoki szolgálatot és nappali ellátást biztosítunk minden rászoruló polgár részére. A gyermekjóléti- és családsegítő szolgálat az átmenetileg nehéz helyzetbe került családoknak nyújt támogatást.

- Összességében elmondhatom, hogy Jakabszállás - nem kis részben a több mint száz helyi vállalkozásnak köszönhetően - folyamatosan gyarapodik. Közösen elért eredményeinket jelzi, hogy településünk lélekszáma kismértékű növekedést mutat. Tehát szeretnek itt élni az emberek –nyilatkozta portálunknak Szabó György Róbert.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház