Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 12. 17:02 | Szerző/forrás: keol.hu

Farkas István régóta tervezte a visszatérést, sok nézőben és győzelemben bízik

Farkas István régóta tervezte a visszatérést, sok nézőben és győzelemben bízik
A Kecskeméti LC rutinos balhátvédjét alighanem senkinek sem kell bemutatni. A kecskeméti születésű és nevelésű játékos az utánpótlást végig járva lett NBII-es bajnok, majd a kupagyőztes együttesnek is tagja volt az NBI-ben. Pista nehéz szívvel hagyta el 2011-ben a Széktói Stadiont, ahová azóta is mindig tervezte a visszatérést. Nyáron régi vágya valóra vált, és most már innen is szeretne majd évek múltán visszavonulni. A szombati rangadó több szempontból is pikáns számára, sok nézőben, illetve lila-fehér sikerben bízik.

Bár Kecskemétet nem hagytad el klubváltásaid során, mégis visszatérésről kell beszélnünk esetedben, hiszen hosszú évek után húzhattál újra lila mezt. Milyen érzelmi töltet neked, hogy újra a Széktóiban lehetsz?

Őszintén mondhatom, nagyon vágytam arra, hogy újra itt lehessek. Itt nőttem fel, itt kezdtem el focizni, itt jártam végig a ranglétrát. Hála az égnek bemutatkoztam NBII-ben, utána NBI-ben játszhattam, nem volt könnyű, amikor el kellett mennem kölcsönbe Ceglédre. Akkor is úgy távoztam, hogy szerettem volna egy nap visszatérni a Széktóiba.

Mennyire volt újszerű élmény, amikor az első nap beléptél az öltözőbe?

Némedi Norbival ugye annak idején is csapattársak voltunk évekig, és azért ismertem az itteni embereket is. A távozásom előtt egyedül Urbán Palival játszottam még együtt, többiek nagyon fiatalok hozzám képest. Igazából így sem volt furcsa visszatérni, rögtön előjöttek a régi emlékek, úgy léptem be az első napon, mintha el se mentem volna. Megmondom őszintén, nagyon boldog voltam, amikor a stáb megkeresett, annak ellenére is, hogy a megye I-ben vagyunk.

Ha már említetted, nagyon más NBII-es bajnokként, illetve kupagyőzelem után megye I-es bajnoki címért harcolni?

Megye I-ben játszunk, de a körülmények nem olyanok. Nehéz volt belerázódni, de annyi szerencsém van, hogy én már tavaly is ebben az osztályban játszottam Tiszakécskén. Ott már belekóstoltam ebbe a légkörbe, így nem volt teljesen új helyzet, de persze teljesen más, mint korábban.

Újra itt vagy Kecskeméten, itt is szeretnéd sok év múlva befejezni?

Itt szeretném. 32 éves vagyok, bízom benne, hogy még egy pár osztályt ugrunk, amiből aktívan tudom kivenni a részem. Ebben a korban már a jövőre is gondolni kell, így jelentkeztem a „C” tanfolyamra, amire fel is vettek. Az edzősködés érdekel, aztán majd meglátjuk, mi lesz belőle. Most ezt szeretném megcsinálni, aztán folyamatában fog kiderülni úgyis, hogy ez az irány feküdne nekem a labdarúgás után, vagy esetleg más.

Szombaton a Tiszakécske elleni rangadóval folytatjuk a szezont. Több szempontból is pikáns lehet ez számodra, hiszen tavaly még az ellenfél csapatkapitányaként, oda-vissza a te góloddal dőlt el a párharc. Mennyit változtak az erőviszonyok, mit vársz a rangadótól?

A Tiszakécske teljesen átalakult, amióta nyáron sokakkal együtt eljöttünk. Ez az új csapat sem lett rosszabb, mint a tavalyi volt, ezt az eredményeik is bizonyítják. Van viszonyítási alapom viszont a Kecskemét kapcsán is, ahogy láttam a tavalyi együttest, illetve a mostanit, sokkal erősebbek lettünk. Mindentől függetlenül én azt mondom, nekünk hazai pályán meg kell szerezni a három pontot!

Nagy az érdeklődés a találkozó iránt a szurkolók részéről, milyen hangulatban bízol?

Ha annyian lennének, mint NBI-ben a Fradi ellen, azzal megelégednék. De a viccet félretéve, én úgy gondolom, hogy egy szombat esti, villanyfényes rangadó nem lehet rossz program a szurkolóknak. Bízom benne, hogy azért egy 1000-1500 néző lesz.

Kecskeméti LC - Tiszakécske VSE

Megye I. 10. forduló, Széktói Stadion

(kecskemetilc.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!