Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 17. 17:27 | Szerző/forrás: keol.hu

Ez a bugyi sokba került! – Pikáns "házaspárbaj" a Kecskeméti Törvényszéken

Ez a bugyi sokba került! – Pikáns "házaspárbaj" a Kecskeméti Törvényszéken
Pikáns szerelmi ügyben ítélkezett hétfőn a Kecskeméti Törvényszék. Egy kecskeméti férfi szúrta meg késsel a feleségét, mert a nő az interneten összejött egy férfivel, akinek bugyis-melltartós fényképet küldött magáról. A véletlenen múlt, hogy az asszony nem kapott a késsel halálos szúrást.

Mindez persze csak egy kitalált történet volt egy „perszimulációs" versenyen a Kecskeméti Törvényszéken két bírósági titkár - dr. Leiné dr. Schön Melinda és dr. Király Balázs -, valamint egy bírósági fogalmazó - dr. Kovács Bianka - részvételével. A versenyzőknek - ők voltak egyesével az ügyben itélkező bírák - egy fiktív vádirat és a hozzá tartozó nyomozati iratok alapján kellett tárgyalást tartaniuk.

Az ügyben szereplő feleket - a vádlottat, sértettet, a tanukat - a Kecskeméti Katona József színház színművészei, Danyi Judit (a sértett barátnője), Dobó Enikő (orvosszakértő), Märcz Fruzsina (sértett), Hegedűs Zoltán (vádlott) és Zayzon Zsolt (csábító) személyesítették meg. Ők egyébként tavaly, a nagy sikerrel megrendezett versenyen is részt vettek és nem mellékesen részben „civilben" házastársak is. Danyi Judit és Hegedűs Zoltán, illetve  Märcz Fruzsina és Zayzon Zsolt alkotnak egy-egy párt.

A „színházi-tárgyalás" előzménye egyébként az, hogy Dr. Sárközy Szabolcs, a Kecskeméti Törvényszék Büntető Kollégiumának vezetője jó barátja Cseke Péter színházigazgatónak. Dr. Sárközy tavaly tavasszal a „Nyitott bíróság" program keretében lehetővé tette, hogy a Kecskeméti Katona József színház igazgatója és társulatának néhány tagja is részt vegyenek egy igazi büntetőper tárgyalásán. A hallgatóság soraiban helyet foglaló színészek pedig - akikről aznap kiderült, hogy még életükben nem jártak bíróságon - egyfajta „szereptanulmányként" tekintették a tárgyalást.

Továbbgondolva a színház és a törvényszék kapcsolatát megszületett az ötlet, hogy „élesben" tartsanak helyzetgyakorlatot a tárgyalóteremben. Ebből lett 2015. október 19-én - vélhetően az országban is az első - színeszekkel játszatott büntetőper, amit nagy élvezettel néztek végig a "Nyitott bíróság" program keretében az igazságügyi szakemberek és a meghívottak: köztük középiskolás diákok is. Idén pedig újból színészek szerepeltek a tárgyalóteremben. Olyan sikerrel, hogy a teremben ülő hallgatóság időnként szinte harsány nevetésben tört ki a pikáns jelenetek parádés színészi felidézése miatt.

Na de akkor lássuk a perszimulációs verseny kitalált vádiratát:

Az emberölés bűntettének kísérletével vádolja a főügyészség az 50 esztendős, kecskemétiMegvádolt Zoltánt. A férfi és a Fruzsina nevű sértett nő 2007-ben kötöttek házasságot, melyből gyermekük nem született. Rendezett körülmények között éltek a tulajdonukat képező Kádas utcai ingatlanban.

Az asszony 2015 tavaszán az interneten megismerkedett Zsolttal, akivel ezt követően rendszeresen chateltek, illetve mobil telefonon is tartották a kapcsolatot, személyesen azonban nem találkoztak.

2015. szeptember 4-én a sértett Zsolt kérésére egy olyan fényképet készített magáról, mely őt fehérneműben ábrázolta. Ezt a felvételt interneten elküldte Zsoltnak, azonban egyidejűleg - tévedésből - az éppen Dániában tartózkodó férjének is elküldte, azzal a megjegyzéssel, hogy „Zsoltinak szeretettel Fruzsi".A vádlott az üzenetet követően rendkívül ingerült lett, feleségét azonban nem értesítette a „téves küldésről", melyet az asszony sem észlelt.

Amikor a vádlott 2015. szeptember 11-én 18 óra körüli időpontban külföldről hazaérkezett, a lakás nappalijában kérdőre vonta a sértettet, aki azt állította, hogy a képet szándékosan a vádlottnak küldte, „hangulatjavítóként".

A feldúlt állapotba kerülő vádlott ingerülten fogadta az asszony magyarázkodását, majd - miután a sértett továbbra sem adta elfogadható indokát a fénykép továbbításának - dühében, két kezével megragadta a sértett mindkét vállát.

A dulakodás során mindketten a földre estek. Az asszony ekkor megkérdezte a férjétől, hogy megnyugodott-e már. A vádlott igenlő válaszát követően mindketten felkeltek a földről. A férfi azonban ekkor a konyhába ment, ahol magához vett egy jól kiélezett és hegyes kést, amit megfent. Ezt követően a késsel a kezében visszament a szobába. Ezalatt a sértett mobiltelefonon felhívta a barátnőjét, Juditot, akinek beszámolt a történtekről.

Amikor a férfi a nappaliba belépett, azt közölte a neki háttal álló sértettel, hogy „ez a bugyi sokba került". Ezt meghallva a nő hátra fordult, a telefonját a földre ejtette, azonban a hívás nem szakadt meg. Ekkor a vádlott a késsel a sértett bal mellkasfelének irányába szúrt. A nő a bal karját - könyékben behajlítva - ösztönszerűen válla magasságáig emelte, így a szúrás a bal felkarját találta el, ahol 3 centimétere hosszúságú szúrt sérülést okozott.

A férfi ekkor a kést a nadrágja zsebébe tette, majd a lakásból sietve távozott. A nő értesítette a mentőket, akik őt kórházba szállították. A sérülés maradandó fogyatékosság visszahagyása nélkül gyógyult.

Az időközben helyszínre érkező rendőr járőr a vádlottat lakása közelében a Kóválygó utcán elfogta és előállította, az elkövetés eszközéül használt kést pedig lefoglalta.

A vádlottá vált férj rendőrségi vallomása ez volt:

„A bűncselekményt nem követtem el. A feleségemmel boldog, kiegyensúlyozott házasságban élünk, azonban az utóbbi időben ő egy anyagiasabb lett, olyan dolgokat is megvásárolt, amit a jövedelmi-vagyoni viszonyaink nem tettek lehetővé.

Amikor hazaérkeztem Dániából, azzal szembesültem, hogy a feleségem az interneten 95.000,- forintért vásárolt egy La Perla márkájú fehérneműt Zsolttól, akit állítása szerint az interneten ismert meg.

Rendkívül dühös lettem és közöltem vele, hogy „ez a fehérnemű sokba került", a számlát neki kell állnia. Ezt hallván dühroham fogta el, kirohant a konyhába és a tőlem lefoglalt késsel hadonászni kezdett, melynek során a bal felkarját megsebesítette. Ekkor közbeugrottam, elvettem tőle a kést, majd közöltem, higgadjon le, és elmentem hazulról levegőzni.

Egyebet előadni nem tudok és kívánok."

Az asszony viszont ezt mondta a rendőröknek:

„A férjemmel nagyon szépen éltünk. Az egyetlen problémám vele, hogy szűkmarkú, minden termékből a legolcsóbbat vásárolja meg.

2015 tavaszán az interneten - a Tinderen - megismerkedtem Zsolttal, aki elmondása szerint fehérnemű nagykereskedő. Sokat chateltünk, valamint telefonon is beszélgettünk, személyesen azonban nem találkoztunk egyetlen esetben sem.

Felajánlotta, hogy segít nekem egy márkás fehérnemű olcsó beszerzésében. Ehhez kért, hogy adjam meg a „paramétereim", valamint küldjek magamról egy fehérneműs képet.

Ezt 2015. szeptember 4. napján megtettem. A férjemet nem akartam mindebbe beleavatni. Arról nem volt tudomásom, hogy ezt az ominózus fürdőruhás fényképet - ami selfi - neki is elküldtem.

Amikor szeptember 11. napján hazajött Dániából, a nappaliban szembesített a fényképpel. Nem fogadta el azt a magyarázatomat, hogy a fényképet „hangulatjavítóként" küldtem neki.

Nekem esett (két kézzel a vállaimnál megragadott és a földre lökött), azonban úgy tűnt, hamar lecsillapodik és kiment a konyhába. Ekkor én felhívtam a legjobb barátnőmet, Juditot, akinek elmeséltem a történteket.

A beszélgetés közben a férjem belépett a nappaliba - háttal voltam neki - és közölte „ez a bugyi sokba került". Ami ezután következett, arról nem kívánok beszélni, a vallomástételt további kérdésekre megtagadom.

Azóta kibékültünk és az anyagi helyzetünk is javult, a férjem ugyanis időközben egy nagy kereskedelmi cég ügyvezetője lett."

Az "internetes csábító" Zsolt vallomása ez volt:

„Az interneten keresztül ismertem meg Fruzsit, akivel kölcsönös szimpátia alakult ki közöttünk. Rendszeresen chateltünk és telefonáltunk egymásnak, találkozni azonban nem találkoztunk egymással.

Azt beszéltük meg, hogy legkésőbb októberben eljön hozzám Nagykanizsára és akkor majd meglátjuk, hogyan tovább.

Biztos, ami biztos, azért kértem, küldjön egy fehérneműs képet magáról, amit meg is tett.

Egyebet az ügyről nem tudok. Most hallom Öntől, hogy Fruzsit a férje állítólag emiatt a kép miatt megsebesítette. Eggyel több ok, hogy felkeressen."

A telefonon a történteket végighallgató Judit pedig ezt mondta:

„Fruzsi a legjobb barátnőm. A házassága kiegyensúlyozott. Nekem Zsoltról szeptember 11. napja előtt nem mesélt.

Szeptember 11. napján 18 óra körül felhívott azzal, hogy mondani szeretne valamit. Elmesélte, hogy Zsolttal megismerkedett a neten. Gyakran chateltek, beszélgettek mobilon és képeket is küldözgettek magukról a másiknak. Fruzsi abba is belement, hogy fehérneműs képet küldjön, amit véletlenül Zolinak is elküldött, amikor ő Dániában volt hivatalos úton.

Amikor Zoli hazajött, számon kérte rajta a képet, majd nekiesett és a vállánál fogva a földre rántotta.

Amikor ezt mesélte, azt hallottam, hogy Zoli Fruzsihoz szól. Azt mondta, hogy „ez a bugyi sokba került". Ekkor egy csattanás hallatszott, majd Fruzsi ordított egyet, hogy „megszúrtál, te őrült, meg akarsz ölni". Zoli valami olyasmit válaszolt, hogy „már nem, bocsánat". Ezután a vonal megszakadt. Fruzsi nekem később azt mesélte, hogy Zoli szúrta meg, azonban a részletekről hallgatott. Azóta sem beszél róla, ugyanis a férjével kibékültek."

Kövessen minket a Facebookon is!