Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 18. 19:34 | Szerző/forrás: keol.hu

Széttörte a húsvágó bárd nyelét a haragosa fején

Széttörte a húsvágó bárd nyelét a haragosa fején
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és kábítószer birtoklás miatt vádat emelt egy 30 éves kecskeméti férfi ellen, aki 2016. január 20-án egy húsvágó bárddal halántékon ütötte haragosát, majd mindenét hátrahagyva elmenekült. (A fotó illusztráció)

A vádlott húga és a sértett férfi között 2015 őszén érzelmi kapcsolat alakult ki, melyet a nő 2016. január első felében megszakított. A sértett a szakítást nem akarta tudomásul venni, rendszeresen hívogatta volt barátnőjét és annak testvérét, a vádlottat is, aki rossz néven vette a sértett tolakodását és azt, hogy korábban a húgát bántalmazta. A vádlott és a sértett között egyre jobban elmérgesedett a kapcsolat, kölcsönösen megveréssel és megöléssel fenyegették egymást.

Két nappal a vádbeli cselekmény előtt a vádlott megjelent a sértett lakása előtt, ahol fennhangon fenyegetőzve hívta ki az utcára. A sértett két késsel a kezében ki is jött a lakásból, mire a vádlott elmenekült előle.

Ezután 2016. január 20-án 17 óra körüli időben - a napközbeni kölcsönös telefonos fenyegetések után - a sértett megjelent a vádlott lakása közelében, hogy a konfliktust személyesen tisztázzák. Az őt kísérő két ismerőse távolabb várakozott.

A vádlott a lakása előtt már várt a sértettre, majd kölcsönös szidalmazások közepette elővett a ruhájából egy húsvágó bárdot, amelynek egyik fele éles, a másik tompa, recés, húsklopfolásra alkalmas kialakítású volt. A vádlott a bárd tompa felével közepesnél nagyobb erővel a sértett feje felé ütött, aki azonban azt a karjával ki tudta védeni. Ekkor a vádlott újra ütött és eltalálta a sértett jobb halántékát. A sértett az ütéstől azonnal összeesett, eszméletét elveszítette. A vádlott pedig a kabátját és az ütéstől eltört nyelű húsvágó bárdot hátrahagyva felmenekült a lakásába.

A sértett homloklebeny-vérzést és agyzúzódást szenvedett. Nem a vádlotton múlt, hogy a sértettnek nem lett ennél is nagyobb baja, ugyanis az elkövetés eszközére és a megtámadott testtájékra figyelemmel fennállt a súlyosabb, életveszélyes sérülés kialakulásának lehetősége.

A vádlott helyszínen hagyott szövetkabátjának felső zsebében alufóliába csomagolva kábítószert és új pszichoaktív anyagot tartalmazó port tartott, melyet az eljárás során megtaláltak és lefoglaltak.

A büntetett előéletű vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, őt a főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és csekély mennyiségű kábítószer birtoklásának vétségével vádolja. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog majd dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!