Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 20. 20:20 | Szerző/forrás: keol.hu

Letartóztattak egy közismert kecskeméti vendéglőst

Letartóztattak egy közismert kecskeméti vendéglőst
Újabb kecskeméti vendéglős került adócsalás gyanújába - tudta meg a keol.hu. A város peremkerületén lévő vendéglő közismert tulajdonosát, M. R-t két napja kommandósok vették őrizetbe, ma (október 20-án, csütörtökön) pedig 30 napra előzetes letartóztatásba helyezte a kecskeméti nyomozási bíró.

Nem hivatalos információk szerint az ügyben a NAV Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatósága folytatja a nyomozást költségvetési csalás, adócsalás gyanúja miatt. Az őrizetbe vett 12 személy az ország több pontján él, de vannak köztük kecskemétiek is. Egyebek között az ügy jelenlegi elsőrendű vádlottja, egy középkorú nő, kecskeméti vállalkozó, valamint szintén kecskeméti M. R., a vendéglős is.

Csütörtökön a NAV kommandósai bilincsbe verve, vezetőszíjon kísérték a 12 gyanúsítottat a kecskeméti nyomozási bíró elé. Az pillanatnyilag nem ismert, hogy hányan kerültek közülük előzetes letartóztatásba, de 30 napra letartóztatták a kecskeméti vállalkozó nőt és M. R-t is.  

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenését követően Barnáné Horváth Melinda őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Bűnügyi Igazgatóság sajtóreferense a következő hivatalos tájékoztatást adta:

"Költségvetési csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a dél-alföldi pénzügyi nyomozók 12 személyt őrizetbe vettek. A Kecskeméti Járásbíróság ma valamennyiük előzetes letartóztatását elrendelte.

A nyilvánossággal megosztható információkról a későbbiekben adunk ki tájékoztatást."

Kövessen minket a Facebookon is!