Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 20. 20:47 | Szerző/forrás: keol.hu

Speciális ágyak, mesefigurák, valamint „csendelő” relaxációs szoba a kecskeméti kórházban

Speciális ágyak, mesefigurák, valamint „csendelő” relaxációs szoba a kecskeméti kórházban
A január 16-án rendezett Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bál bevételéből és az adományozók jóvoltából beszerzett eszközök átadását, valamint a Csemetedoki II. projekt befejezését tartották meg sajtótájékoztató keretében október 20-án, csütörtökön délután a megyei kórházban.

Mint elhangzott, a bál bevételéből és az adományozók által felajánlott pénzből 10 darab speciális ágyat tudott beszerezni a kórház. Az ágyakat azokon az osztályokon helyezték el, ahol különösen nagy szükség van a bejáró betegek kényelmére. Így az onkoradiológiai, a neurológiai, és a Sürgősségi Betegellátó Osztály kapott az ágyakból.

Az Európai szinten is egyedülállónak számító Csemetedoki projekt utolsó, második fázisa is befejeződött a kórházban. A hatszáz négyzetméternyi egyedi tapéta kivitelezése nagyrészt 2015 évben már megtörtént, most pedig a falakat színesre festették és a még hiányzó tapéták is felkerültek végleges helyükre.

Ezzel párhuzamosan pedig a teljes audiovizuális csomag többi eleme, a projekt innovatív része - melynek köszönhetően a „csendelőben", azaz a relaxációs szobában - az édesanyák, a gyermekszobákban pedig a gyerekek kellemes hangokra, lágy dallamokra alszanak el és ébrednek fel. Valamint felszereltek a kórházban olyan kivetítőket is, melyek a mennyezetet álomba ringató csillagokkal, tündérekkel töltik meg.

Az ünnepélyes átadáson jelent volt Mikulás Ferenc projektvezető, a Kecskemétfilm Kft. képviseletében, Boros Anikó és Zsoldos Csaba tervezők, az Arnon DC. képviselői, Svébis Mihály, a kórház főigazgatója, Dr. Horváth Zsolt orvos-igazgató, Dr. Tálosi Gyula, a Csecsemő-és Gyermekgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa és Dr. Kelemen Edit részlegvezető főorvos. Valamint ott volt az adományozók egy része is: Avramucz Attila, az Univer Product Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója, Bodor Szilvia, az Utazásmánia Utazási Iroda vezetője, Horváth Lajos, a Félegyházi Pékség Kft. kereskedelmi igazgatója, Dr. Szabó József, a Palásti Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője, Rácz József, a Malom Központot üzemeltető Malom Ingatlanhasznosító és Üzemeltető Kft. ügyvezető igazgatója, Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kft. ügyvezetője, és Tóth Gábor a Linartech Autóház Kft Kecskeméti BMW Márkakereskedés Ügyvezető Igazgatója.

Azt, hogy milyen változáson ment keresztül a kórházi gyermekosztály, mennyire szeretnek - ha lehet ezt mondani egy kórházról - ott lenni a gyerekek, jól példázza az a történet, amit Dr. Svébis osztott meg korábban, a projekt első ütemének zárásakor a jelenlévőkkel. Akkor elmondta, hogy játszószoba is van a kórházban, ahol - amikor meglátogatta - önfeledten játszottak a kicsik. „Ők mind betegek?" - kérdezte az igazgató. Mire a válasz ez volt: „Egy részük már nem, csak nem akarnak hazamenni."

A projektet támogató cégek:

Kiemelt támogató: Duna Aszfalt Kft.

Fő támogatók: Bácsvíz Zrt., Univer Szövetkezeti Zrt., Kiskunfélegyházi Malom Kft., Malom Üzletház Utazásmánia Bt., Kész Holding Zrt, Linartech Autóház Kft., Peki Restaurant Kft., Roche (Magyarország) Kft., Vascular Venture Kft., Ver-bau Kft. Palásti Vagyonkezelő Kft.

Kövessen minket a Facebookon is!