Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. október 26. 08:02 | Szerző/forrás: http://hiros.hu/

Elindul a Rudolf laktanya rekonstrukciója

1.6 milliárd forintot nyert az önkormányzat a volt Rudolf laktanya rekonstrukciójának első ütemére. A mintegy 10 hektáros terület kettős funkciót kap majd több lépcsős projekt keretében. A kivitelezési költségek meghaladják majd a 11 milliárd forintot.

Újabb jelentős fejlesztés indulhat el városunkban itt a volt Rudolf laktanya területén, miután az önkormányzat 1.6 milliárd forintos pályázati támogatást nyert el a terület rendezésére.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester: Az első pályázat az elsősorban a közterület rendjét szabályozza a 10 hektáros terület belül. Az utakat a járdákat, a zöldfelületeket. A közműkapcsolati rendszerét javítja ki és állítja helyre. 

A projekt folytatásában további épületek felújítására is pályázik már az önkormányzat. A területnek két funkciója lesz majd. Az épülő kampusz közelébe eső épületek jellemzően turisztikai, kulturális feladatot látnak majd el, vállalkozók bevonásával. Az ingatlan másik része pedig oktatási, intézményi szerepet kap majd.

Várjuk a Nemzetgazdasági Minisztériumnak a döntését, végre a Szakképző Centrummal közösen, hogy a Kada Elek Szakközépiskola át tud-e oda költözni, vagy nem - jelentette ki a polgármester.

Itt a Rudolf laktanya területén 2017-ben kezdődhetnek el a kivitelezési munkálatok. A teljes beruházás költségei meghaladják majd a 11 milliárd forintot.
 

Kövessen minket a Facebookon is!