Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. november 2. 19:47

Vendégségben a szikszói görögkatolikus testvéreknél

Vendégségben a szikszói görögkatolikus testvéreknél
A Szikszói Görögkatolikus Egyházközség küldöttségét: Moldván Tibor parókust, valamint Sándor László és Varga János egyháztanácsi tagokat június elején köszöntötték a Karol Wojtyla Barátság Központban. E látogatást viszonozta Szikszón október végén Farkas P. József, a kecskeméti népkonyha alapító igazgatója.

Farkas P. József amint korábban tudomást szerzett a szikszói görögkatolikusok templomépítési terveiről, rögtön felajánlotta segítő közreműködését. Június 8-án pedig hivatalosan is bejelentette az alapító igazgató: a Karol Wojtyla Barátság Központ számos nagyvonalú kecskeméti polgár támogatásával ötszázezer forinttal járul hozzá a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kisváros új görögkatolikus templomának felépítéséhez. Az erről szóló adománylevelet a népkonyha ebédlőjében nyújtotta át Moldván Tibornak, majd így fogalmazott: szeretnénk, ha az adomány fontos eszköze lenne kölcsönös barátságunknak, az odaadásnak, a tiszteletnek és a keresztény hitnek. Az önfeláldozás pedig mindig megteremti a szeretet erejébe vetett hitet. Moldván Tibor a szikszói hívőközösség nevében megköszönte az adományt, majd bemutatta egyházközségüket, hitéleti tevékenységüket, továbbá említést tett a templomépítés nehézségeiről, örömeiről, Isten sok-sok csodájáról, mely naponta kíséri őket az építkezés rögös útján.

Mindebbe személyesen is betekintést kaphatott Szikszón a kecskeméti népkonyha alapítója, amikor Moldván Tibor parókus és a gyülekezet tagjai fogadták őt a helyszínen. Farkas P. József örömmel vette tudomásul, hogy az új templom immáron szerkezetkész állapotban van, s Isten áldásával jó eséllyel jövőre teljesen elkészül. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház