Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. november 7. 19:58 | Szerző/forrás: keol.hu

Nem akar 7 és fél évig börtönben lenni: fellebbezett a kuruzsló

Nem akar 7 és fél évig börtönben lenni: fellebbezett a kuruzsló
Három nap gondolkodási időt követően fellebbezett az elsőfokú bírói ítélet ellen az a férfi, aki a nemzetközi kriminalisztikában is példátlan módon, telefonon követett el egy halálos eredménnyel járó bűncselekményt. Rábeszélt egy rákbeteg kecskeméti nőt arra, hogy tagadja meg az orvos gyógykezeléseket és helyette az általa adott „gyógyszereket" - valójában hatástalan pirulákat - szedje.

Mint korábban megírtuk, a viszonylagosan korlátozott jogi lehetőségek ellenére példás ítéletet hozott Dr. Zsebők Krisztina bírónő a Kecskeméti Járásbíróságon október 27-én. Nem élet ellenes bűncselekmény, hanem „csupán" csalás és kuruzslás miatt emeltek ugyanis a férfi ellen eredetileg vádat. Csak később terjesztette ki az ügyészség „testi sértés" miatt is a vádat, majd hosszadalmas bírói tárgyalássorozat végén, október 27-én mindhárom bűncselekményben bűnösnek találta a bírónő L. Zs-t.

Az ítélet 7 év 6 hónap szabadságvesztés, valamint az elhunyt nő, Franciska néni családjának is meg kell fizesse a vádlott kicsalt 32 milliót, kamatostól. Másik két sértettnek 24, illetve 18 milliót kell fizessen.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője pedig 3 nap gondolkodási időt kértek. Ennek leteltekor L. Zs. és ügyvédje is bejelentették, hogy enyhítésért fellebbeznek a Kecskeméti Törvényszékre.

A büntetőügy hátteréről és az elsőfokú ítéletről ITT írtunk.

Kövessen minket a Facebookon is!