Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2016. november 13. 22:57 | Szerző/forrás: keol.hu

Székely Disznótoros lesz a Granadában

Székely Disznótoros lesz a Granadában
A sikeres szeptemberi „Székely főzőest" után most „Székely disznótorost" rendez a Granada Hotel. A program - a disznó halála és az esti tor - december 10-én, szombaton lesz.

Korábban megírtuk, hogy székely főzőest előzte meg a VI. Kadafalvi Falu-és Szüreti Napot a Granada Hotelben. Ahová a szakácsok és az alapanyagok Bikfalváról érkeztek. Az est fénypontja Antal Tibor gyimesi autentikus csángó népzenész előadása volt, aki csapatával csíki és gyimesi dallamokat játszott.

A tervek szerint hasonló jellegű székely estet rendeznek decemberben is. A disznóvágás vidéken a téli szezon kezdetét is jelenti, hiszen a hagyományokhoz híven disznót vágni csak télen lehetett. A falusi népszokások közül a disznóvágás az egyik legtöbb embert megmozgató közösségi esemény volt Magyarországon. Amit ebben az évben a Granada Hotel a székely hagyományokat bemutató programok keretein belül valósít majd meg.

Ezt írják a szervezők: „Hozza el hozzánk családját! Kóstolják meg az igazi székely ízeket és a csíki sört különleges programok keretén belül! Disznóvágás programunkat idén kiegészítjük egy meglepetés műsorral, illetve egy kis játékos ügyességi vetélkedővel a szombat reggeli disznóvágás és kellő meleg ital elfogyasztása után. A hangulat garantált lesz kicsiknek és nagyoknak egyaránt!"

Kövessen minket a Facebookon is!