Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 17. 23:36 | Szerző/forrás: keol.hu

Koraszülöttek Világnapja: Neuro-hidroterápiás mozgásfejlesztés koraszülötteknek a kórházban

Koraszülöttek Világnapja: Neuro-hidroterápiás mozgásfejlesztés koraszülötteknek a kórházban
November 17. a Koraszülöttek Világnapja! Ebből az alkalomból ünnepséget szerveztek a Kecskeméti Kórház Koraszülött Részlegén, ahol együtt ünnepeltek orvosok, nővérek, anyukák, apukák és természetesen a koraszülöttként világra jött gyerekek.

A szervező Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány az esemény Facebook oldalán az invitáló szövegben azt írta, hogy „Mindenki hozzon kis képet a gyermekről - levelezőlapnál nem nagyobbat - mert egy kedves emléket szeretnénk készíteni.". Valamint azt is kérték az érkezőktől, hogy ha lehet, akkor öltözzenek „egy kis lilába!" A lila ugyanis a koraszülöttek színe.

A koraszülőttek napján természetesen ajándék is dukált az ünnepeltnek, azaz a Kecskeméti Kórház Koraszülött Részlegének. Sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a kórházban is megkezdődhet a neuro-hidroterápia és az ahhoz tartozó komplex terápiás és fejlesztő program. Ennek keretében kialakítanak egy „Gézengúz Szobát". A program első elemeként pedig Dr. Schultheisz Judit, a Gézengúz Alapítvány elnöke átadott Dr. Kelemen Editnek, a kórház részlegvezető főorvosának egy olyan speciális mozgás- és koordinációfejlesztő Huple® eszközt, a Gézengúz Gömb továbbfejlesztett változatát, mely a neuro-hidroterápiás komplex program megvalósítását segíti majd.

Háttér:

A koraszülöttek számának emelkedésével egyre nagyobb hangsúlyt kap a korai fejlesztés, a koraszülöttek minél sikeresebb gyógyulásukért, harmonikus fejlődésükért. 2017 évtől a kecskeméti megyei kórházban bevezetésre kerül a neuro-hidroterápiás komplex program, képzett szakemberrel, a modell megalkotójának, Dr. Schultheisz Judit orvosigazgatónak a szakmai vezetésével. A Gézengúz Modell kereteibe tartozó koragyermekkori intervenció eszközparkját a PIC működése mellé rendelve alakítják ki a koraszülött utógondozás részeként.

A Neuro-hidroterápia neurofiziológiai alapokon nyugvó, vízi környezetben zajló terápiás módszer. A Gézengúz Intervenciós Modell terápiás részének eleme. A szülők bevonásával történik, része a kompetens szülői magatartás kialakítása, a terápiás helyzetek szülőknek történő átadása és a tanácsadás.

Kövessen minket a Facebookon is!