Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 18. 13:21

Egy délután a hajléktalanokért: Nagyon nehéz jól segíteni

Képgaléria
Egy délután a hajléktalanokért: Nagyon nehéz jól segíteni
Szociális segítő, támogató szervezetek tagjai és hajléktalan emberek gyűltek össze péntek délután Kecskemét főterén. Az évek óta rendszeresen ilyenkortájt megtartott „Egy délután a hajléktalanokért” rendezvény célja, hogy erősítse az együttérzést és megértést a nehéz helyzetben élőkért, kifejezze szolidaritását, valamint csökkentse az indokolatlan félelmeket, előítéleteket. (Fotók: Tódor Norbert)

Rigóné Kiss Éva, a Kecskeméti Máltai Szeretetszolgálat vezetője köszönetet mondott a Máltai Szeretetszolgálat munkatársainak, akik az év 365 napján, napi 24 órában rendelkezésre állnak.

-  Nagyon nehéz jól segíteni, nagy erőfeszítéseket igényel ez, sokszor önmagunktól. Mi magunk is nagyon sokat küszködünk ezzel, hogy tényleg célba érjen a segítség, és hogy valóban meg tudjuk szólítani azokat a lelkeket, akik képesek arra, hogy ránk figyeljenek. Nem mindig az a jó segítség, ha öntjük az adományt, mint egy feneketlen kútba a vizet, hanem az a jó, ha egy lelket meg tudunk fogni, és el tudunk indítani valamerre - mondta Rigóné Kiss Éva.

Mák Kornél alpolgármester a Talmud ismert mondatával köszöntötte a megjelenteket: Aki megment egy lelket, egy egész világot ment meg. A mai világunkban egy embernek képtelenség, hogy az egész társadalom vagy egy város, közösség rászoruló tagjait próbálja orvosolni. Szerencsére vannak olyan szervezetek, akik nyújtják a kezüket. Nem csak egy-egy alkalommal, hanem év közben, az év minden napján. Ez a délután lelkileg is kéznyújtás. Legyen ez mindenki számára egy üzenet: segítsünk, ahogy lehet, ahogy tudunk, ahogy valakinek oda tudjuk nyújtani a kezünket.

Az egyházak részéről Kis János lelkész és dr. Jeney Gábor plébános  köszöntötte az egybegyűlteket. Elmondták, szeretnék a mai napon kimutatni szeretetüket, szolidaritásukat.

Ezután az Idősgondozó Szolgálat ellátottai adtak műsort, majd a Kecskeméti Kodály Kórus előadása hangzott el, továbbá közreműködött a Kecskeméti Zenészegylet, valamint Somogyi Károly és Szénási Pál énekelt, játszott szintetizátoron. Gyertyagyújtás után az esemény fénypontja következett: meleg vacsorával - sült hurkával, kolbásszal, péksüteménnyel, teával, kávéval - kínálták a szervezők a főtéren megjelent hajléktalanokat.

És akik Kecskeméten a rászorultakért dolgoznak: Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Silencio Hitközösség, Karol Wojtyla Barátság Központ, Kecskeméti Jóléti Egyesület.

Az „Egy délután a hajléktalanokért” rendezvényt a Hajléktalanokért Szakmai Műhely közössége szervezte.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház