Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 24. 08:51 | Szerző/forrás: hiros.hu

Új családsegítő épül Kecskeméten

​Több mint 500 millió forintos beruházással, új Család és Gyermekjóléti Központ épülhet Kecskeméten, a volt Rudolf laktanya területén. Az önkormányzat sikeres pályázata révén a régiós feladatokat ellátó intézmény nagyobb alapterületen, kulturáltabb környezetben fogadhatja majd a rászorulókat.

Kecskeméten a Család és Gyermekjóléti Szolgálat jelenleg a Fecske utcában két, egymástól távolabb lévő épületben működik. Évente mintegy 1700 ügyfél fordul meg itt. Az ellátottak száma folyamatosan növekszik, többek között ez indokolta azt, hogy az önkormányzat új helyet keressen az intézménynek. 

 

„A költözés jóvoltából a szolgálat tágasabb, nyugodtabb környezetben kap majd lehetőséget a tevékenykedésre, sokkal nagyobb alapterületen, tehát arra is megnyílik a lehetőség, hogy akár családokkal, külön-külön, egyénileg is foglalkozzanak. A  Család és Gyermekjóléti Szolgálat régiós szinten látja el feladatkörét, tehát nem csak Kecskemétnek, hanem a környező településeknek is biztosítja szolgáltatásait” - hangsúlyozta Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere.

Az intézmény a Rudolf laktanya területére költözik majd, ahol három, egymáshoz kapcsolt épületben kap majd helyet 1100 négyzetméteren.  A projekt keretében több mint 5100 négyzetméteren kiépül egy sportolásra, szabadidős tevékenységre alkalmas tér is. Mindezek együtt a megvalósuló Rudolf kertben, impozáns környezetet teremtenek a segítségre szoruló családok sokrétű támogatásának. Kecskemét új Család és Gyermekjóléti Szolgálatának építése már jövőre elindul. 

Kövessen minket a Facebookon is!