Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 28. 08:27

Kigyúlt az első adventi gyertya lángja Kecskemét főterén

Kigyúlt az első adventi gyertya lángja Kecskemét főterén
A Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében szombaton délután megtartották az első adventi gyertyagyújtó ünnepséget Kecskemét főterén, a Kossuth szobor szomszédságában. A betlehemes játékkal, verssel, és a Nemesszeghy Márta Vegyeskar fellépésével színesített műsor után Kis János evangélikus igazgató lelkész mondott adventi üzenetet, majd Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester gyújtotta meg az első gyertyát a város koszorúján.

Az ünnepség nyitányaként a harangjáték után az M. Bodon Pál Zeneiskola növendékei fúvós hangszereken játszotta a városháza első emeleti ablakából. Ezt követően a színpadra irányult a figyelem. „Olyan jó néha angyalt lesni, s angyalt lesve a csillagok közt Isten szekerét megkeresni. Ünneplőben elébe menni, mesék tavában megferedni, s mesék tavában mélyen, mélyen ezt a világot elfeledni.” A megjelenteket Borbély Beáta a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület képviseletében Wass Albert Karácsonyi versek II. gondolataival köszöntötte.

- Kívánom Önöknek, hogy most, erre az időre, valóban feledjük el a világot, és nyissuk ki szívünket az örömhír befogadására, hogy észrevehessük a mindennapi áldásokat életünkben, amelyekért hálásak lehetünk, és így legyen várakozásunk csendes és szeretettel teli – mondta Borbély Beáta.

A köszöntő után a Hírös Néptánc Tanoda növendékei betlehemes játékot mutattak be, majd fellépett Nemesszeghy Márta Vegyeskar, Smuta Attila karnagy vezényletével. Műsorukon szerepelt: Jövel, jövel Emmánuel (XVIII. sz.-i francia misekönyv dallama), Bárdos Lajos: Karácsonyi bölcsődal, Farkas Ferenc: Áldott éj, Aranyszárnyú angyal (francia karácsonyi ének, Demény Dezső feldolgozása), Praetorius: Es ist ein Ros’ entsprungen, Arcadelt: Ave Maria és a Csendes éj (osztrák karácsonyi ének).

A lélekemelő énekszó után Kis János evangélikus igazgató lelkész osztotta meg adventi gondolatait az ünnepség résztvevőivel. A beszéd után Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester gyújtotta meg Kecskemét adventi koszorújának első gyertyáját. Az adventi gyertya lángját a Piarista Általános Iskola diákjai hozták a Piarista templomban meggyújtott adventi koszorúról. A gyertyagyújtás alatt énekel az Evangélikus Gyülekezet Glória énekkara.

A következő adventi gyertyagyújtást december 3-án, szombaton 17 órakor tartják meg. Akkor Feczák László görögkatolikus parókus mond majd adventi üzenetet. A második gyertyát Gaál József és Homoki Tamás alpolgármesterek gyújtják meg.

Kövessen minket a Facebookon is!