Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. november 30. 22:45 | Szerző/forrás: keol.hu

Szerdán elindult a világbajnokságra Földházi

Szerdán elindult a világbajnokságra Földházi
Hat nap múlva kezdődik a 13. rövidpályás úszó-világbajnokság Windsorban, Kanadában. Egyedüli kecskemétiként a Riót is megjárt Földházi Dávid lesz ott a versenyen - tudósított a KeSport.

A Bácsvíz-KVSC fiatal tehetsége számára nem sok pihenő adatott az ötkarikás játékok után, hiszen az Országos Bajnokságra kellett már készülnie, amelyen elkepesztő zárónapot produkált Földházi, és végül kiválóan szerepelt.

Földházi három számban áll majd rajtkőre Kanadában: 200m háton és vegyesen, illetve 100m vegyesen drukkolhatunk majd neki.

- Hogyan sikerült a felkészülésed a vébére?

- Sajnos nem mondhatom, hogy minden a legideálisabb lett volna. A három hónapos periódusból körülbelül kettőt tudtam rövidpályán (25 méteres medence - a szerk.) készülni. Az az egy hiányzó hónap nagyon sok hátrányt jelent, nehéz lesz így jó eredményt elérni. Mindemellett egyedül érzem kicsit magam: Burián Kata Egerbe igazolt, de Ilyés Laura is távozott Kecskemétről. Ők voltak azok, akikkel tudtam jól készülni, tökéletes edzőpartnerek voltak számomra.

- Milyen eredménnyel lennél elégedett?

- A vegyes számokra most jobban ráfeküdtem, úgy érzem, hogy ott lehet igazán keresnivalóm. 100 méteren szeretném megdönteni két évvel ezelőtti országos csúcsomat. Ha sikerül, ez szerintem most nemzetközi viszonylatban egy középdöntőre lehet elég. A többi két számban is szeretnék természetesen javítani az eddigi eredményeimen, de majd meglátjuk, hogy bírom erővel.

(KeSport)

Kövessen minket a Facebookon is!