Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 5. 21:47

Megérkeztek a Mikulások Kecskemét város főterére és a Barátok templomába

Képgaléria
Megérkeztek a Mikulások Kecskemét város főterére és a Barátok templomába
Idén is izgatott gyereksereg várta a város főterén a Gong Mikulást, aki hagyományosan a Nagytemplom tornyáról ereszkedett le krampuszai kíséretében. Aki véletlenül lemaradt erről a látványosságról, az a Barátok temploma előtt találkozhatott a nagyszakállú másik „kollégájával”. A Szent Miklós napi templomi búcsú végén dr. Bábel Balázs érsek atya osztott mikuláscsomagot a jelenlévő gyerekeknek. (Fotók: Mátyus István)

A Barátok temploma előtt is az ajándékozó szeretet példaképével, azaz Szent Miklós mai képviselőjével találkozhattak a gyerekek délután 3 és 5 óra között. Természetesen ő sem érkezett üres kézzel. Mindenkinek jutott egy kis ajándék, sőt azt is kipróbálhatták a gyerekek, hogy állna nekik a Mikulás piros ruhája. Szent Miklós, Kecskemét város védőszentjének bábujánál sokan fotóztatták le magukat.

És ez még korántsem minden! A Szent Miklós (Barátok) templomában búcsút tartottak hétfőn este. Az ünnepi alkalom homíliáját dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita mondta el. Az emlékező szentmise végén érsek atya szokás szerint egy-egy mikuláscsomaggal kedveskedett a gyerekeknek.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház