Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 10. 20:54 | Szerző/forrás: keol.hu

25. éves a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület

25. éves a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület
Működésének 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi konferenciát a Bács-Kiskun Megyei Honismereti Egyesület a városháza dísztermében. Az országos szervezet emléklappal ajándékozta meg a jubiláló egyesületet.

Székelyné Kőrösi Ilona köszöntötte a pénteki konferencia vendégeit, majd felolvasták dr. Mándics Mihály, az egyesület tiszteletbeli elnökének levelét. „Szívesen emlékezem az együttműködő évekre, és ezúttal is köszönöm a nekem nyújtott segítséget" - írta levelében a szakember, aki további sikereket kívánt az egyesület tagjainak.

Ezután Debreczeni Droppán Béla, a Magyar Nemzeti Múzeum történésze, a Honismereti Szövetség elnöke mondott ünnepi köszöntőt, amelyben kiemelte: a Bács-Kiskun megyei egyesület az egyik legaktívabb az országban. Példaként állhat minden honismereti csoport előtt.

- Ez egy olyan közösség, amely értéket mentett, értéket teremtett az elmúlt negyed évszázadban, megmutatták a helyieknek, milyen sok mindenre lehetnek büszkék. Lokálpatriotizmus nélkül nincsen patriotizmus, köszönöm az országos egyesület nevében, hogy ezt szolgálják a Bács-Kiskun megyeiek.

Debreczeni Droppán Béla elmondta, 2011-ben és 2014-ben is Kecskemét adott otthont országos rendezvényüknek, és megígérte, jönnek még a városháza dísztermébe. Miután további sikeres munkálkodást kívánt a Bács-Kiskun megyei Honismereti Egyesületnek egy emléklapot adott át Székelyné Kőrösi Ilonának.

A 25 évről dióhéjban címmel rövid előadások, beszámolók hangzottak el a konferencián, és bemutatták Gazda József erdélyi író A hajótörött című, 1956-ban játszódó regényét.

(hiros.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!