Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 12. 18:10 | Szerző/forrás: keol.hu

Jakupcsek Gabriella könyvbemutatója Kecskeméten

Jakupcsek Gabriella könyvbemutatója Kecskeméten
Jakupcsek Gabriella „Megúszhatatlan - ahogy a gyermekeimnek elmesélem" című könyve kecskeméti bemutatóját rendezték meg a Kamara dísztermében. A programot szervező Csatos Erika - az Álomjövő tulajdonosa - valamint a szerző, a könyvbemutató teljes bevételét a kecskeméti Inner Wheel Club „Gyógyszerbank" kezdeményezésére ajánlotta fel. Az est további támogatói a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az UNIVER Zrt. voltak.

A „Megúszhatatlan..." könyvbemutató a szervezők szándéka szerint egy olyan este volt, ahol a jótékonyság és az inspiráció találkozott. Az „Álomjövő csapata" által szervezett programon Csatos Erika beszélgetett Jakupcsek Gabriellával, frissen megjelent könyve kapcsán olyan témákról, problémákról, melyekkel életünk során előbb-utóbb valamennyien szembesülünk.

Jakupcsek Gabriella az író-olvasó találkozót megelőzőn Faragó Miklóssal, a Gong Rádió műsorvezetőjével beszélgetett. Gabriella elmondta, hogy májusban már járt a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara épületében, és akkor egy szintén telt házas beszélgetésen vett részt. Azonban rögtön hozzátette: „Akkor én még nem tudtam, hogy könyvet fogok írni".

- Én voltam ugyanis a legnagyobb tiltakozó a könyvírásban - mondta. - Több kiadó is megkeresett már tavaly, de akkor még nem éreztem, hogy nekem írnom kellene. Majd találkoztam a Jaffa Kiadó vezetőjével, aki kapacitált, hogy miért nem írok. Neki szintén elmondtam az érveimet, hosszan kifejtve. Amikor pedig már nagyon hosszasan mondtam, akkor ő megjegyezte: „Na, pont most tartunk a könyve felénél...!" Olyan szelíden és olyan határozottan biztatott arra, hogy vágjak bele, hogy belevágtam.

Gabriella elmondta, hogy az elmúlt 25 évben inkább a verbális kommunikáció állt hozzá közel, az volt az eszköze. Szigorú alapelve, hogy mindenki azt csinálja, amihez ért.

Az biztos, hogy ha a „Megúszhatatlan..." könyv sikerlistás eredményét nézzük, akkor mégis csak igaza volt a kiadónak.Gabriella ezzel kapcsolatban a következőket mondta a kecskeméti rádióriporternek:

- Nekem nagyon fontos lesz, hogy milyenek a visszajelzések. Azért, hogy érdemes-e valamilyen irányban folytatni ezt az utat.

Jakupcsek Gabriellát a könyv kapcsán egyre több helyre hívják. Csak az elmúlt egy héten járt Tatán, Tatabányán, Győrben, Szolnokon, Szegeden, Gyulán, most pedig Kecskeméten. A hírös városi program szervezői elmondták, hogy az ország egyik legismertebb műsorvezetője, amikor hívták, első szóra melléjük állt, a rendezvény teljes bevételét pedig jótékony célra fordítják.

Kövessen minket a Facebookon is!