Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 23. 11:57

Gazdag ebéd várta ma a Wojtyla Ház gondozottait

Képgaléria
Gazdag ebéd várta ma a Wojtyla Ház gondozottait
Szentestét megelőző napon a Kecskeméti Pünkösdi Gyülekezet, illetve az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány vette oltalmazó szárnyai alá a Karol Wojtyla Barátság Központ népkonyhájának közel százhúsz gondozottját. (Folytatás a képek után, fotók: Mátyus István)

Szerdi Szilárd lelkész áhítatában Máté evangéliuma alapján felidézte Jézus világra jöttének körülményeit: „Jézus Krisztus születése pedig így történt. Anyja, Mária jegyese volt Józsefnek, de mielőtt egybekeltek volna, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, és nem akarta őt megszégyeníteni, ezért elhatározta, hogy titokban bocsátja el. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: „József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van. Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből.” Mindez pedig azért történt, hogy beteljesedjék, amit az Úr mondott a próféta által: „Íme, a szűz fogan méhében, fiút szül, akit Immánuelnek neveznek” - ami azt jelenti: Velünk az Isten.” (Mt 1,18-23). Szerdi Szilárd emlékeztetett: karácsony ünnepe nem jézuskáról, hanem Jézus Krisztusról, a világ Megváltójáról szól, aki fizikai értelemben emberként élt, s mennybemenetelét követően a Szentlélek által ma is mindenütt jelen van közöttünk. Tehát imádságban bárki bárhol bármikor bizton fordulhat Jézushoz. Szavai nála meghallgatásra találnak. Isten tehát törődik velünk, és azt akarja, hogy minden nap megtapasztaljuk az ő végtelen szeretetét. Krisztus az evangéliumok szerint megígérte, hogy vissza fog térni hozzánk. Addig is „Velünk az Isten”!

Szerdi Szilárd és lánya, Emma, valamint Szigeti László presbiter közreműködésével két keresztény dal hangzott el gitárkísérettel: A szeretet nem fogy el sosem, Figyelj, titkot mondok el.

Juhász Laura és Borbély Mónika az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány képviseletében beszámolt a Mezei utcai közösségi ház szolgáltatásairól. Elmondták: a Hit és Sport Alapítvány 2016. július 1-jén vette át a ház irányítását és az eltelt időben megszervezte azokat a tematikus programokat, melyeket a gyermekek személyes és tanulmányi fejlődéséért kezdeményezett. Így a védőnői és családgondozói szolgáltatás mellett internet szoba nyílt, zeneoktatás kezdődött, valamint az adományosztások is elindultak. Az angol nyelvtanítás mellett igény mutatkozik a matematika korrepetálásra. Mindemellett megalakult a roma hölgyek és szépkorúak klubja, ahol a tagok szervezik meg saját programjaikat.

A vendégek végül meggyújtották a négy adventi gyertyát és részt vettek az ebédosztásban. A menü ma különösen gazdag volt: csirkepörkölt tésztával, kenyérrel, süteménnyel, csokoládéval, almával.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház