Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 24. 13:56 | Szerző/forrás: keol.hu

Kilenc napon át oszt szeretetebédet Kecskemét főterén a Wojtyla Ház

Képgaléria
Kilenc napon át oszt szeretetebédet Kecskemét főterén a Wojtyla Ház
Idén tízedik alkalommal rendez kilenc napig tartó népkonyhai jellegű ételosztást rászorulóknak Kecskemét város főterén, a Barátok temploma előtti területen felállított több száz fős befogadóképességű rendezvénysátorban a Karol Wojtyla Barátság Központ. Az ebédosztás december 24-től január 1-ig minden alkalommal pontosan déli 12 órakor kezdődik. (Fotók: Mátyus István - Alföldi Civil Napló)

Első napon, december 24-én a főtéri ebédosztást a keceli Pintér Csaba vállalkozó és családja támogatta. Az ételosztásban részt vett többek között Mons. Pintér Gábor címzetes érsek, belorussziai pápai nuncius, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, dr. Jeney Gábor, a kecskeméti Nagytemplom plébánosa, Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere, Nagypál Sándor, Kecskemét korábbi alpolgármestere, a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Lévai Jánosné kecskeméti önkormányzati képviselő, Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány elnöke, és Trungel Ilona, a Városi Szociális Közalapítvány titkára.

A rászorulók nem csak ételt, adományokat, hanem játékokat, ruhaneműket is kaptak. A főszervező Wojtyla Barátság Központ mellett a Vöröskereszt ezúttal is beszállt a jeles kezdeményezésbe.

A szervezők nevében Molnár Zoltán köszöntötte a jelenlévőket.

Lezsák Sándor kedves karácsonyi történetet idézett fel. Idén is megtörtént, hogy egy asszony a parlament előtt felállított jászolnál odarohant és panaszkodni kezdett neki: „Képviselő úr, ellopták a Jézuskát, milyen szörnyű emberek élnek köztünk! Nincs a jászolban!” - Én csak annyit mondtam: nem lopták el, ma fog megszületni… - fogalmazott, majd mindenkinek boldog karácsonyt, szép ünnepet kívánt.

Pintér Gábor címzetes érsek, Fehéroroszország apostoli nunciusa is köszöntötte a sátorban összegyűlteket:

„Otthon érzem magam Kecskeméten, mindig öröm, mikor itt járok. Két évtizede dolgozom a pápa nagyköveteként, a világ kontinensének számos országában jártam már, s az egyik legmeghatározóbb tapasztalásom a munkámban, hogy telis tele van a világ jó, együtt érző, segítő, odafigyelő emberekkel. Ennek tanúi vagyunk itt és most Kecskemét főterén is. Hála és köszönet a Jóistennek, mindazoknak, akik adni tudnak és azoknak is, akik részesülnek a szeretetvendégségből.”

Mák Kornél, Kecskemét városának alpolgármestere mondta el ünnepi gondolatait. „Úgy gondolom, a fizikai adományokon túl azok a gondolatok, amik most itt elhangzottak, minden jelenlévőnek, így nekünk is nagyon sokat képesek adni.”

Végezetül Farkas P. József, a Wojtyla Barátság Központ alapító igazgatója üdvözölte a jelenlévőket. Mint elmondta, örömmel és meghatottsággal látja, hogy nem csak a Wojtyla Ház közössége gyűlt itt össze, hanem jóval több ember jelent meg az asztaloknál.                                

Az ünnepi ebédosztás előtt Bábel Balázs érsek mondott imádságot.

 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház