Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 25. 13:34

Varga László és Király József szeretetebédeltetett a főtéri Wojtyla sátorban

Képgaléria
Varga László és Király József szeretetebédeltetett a főtéri Wojtyla sátorban
Karácsony első napján többek között Varga László, az Ízfaktor Kft. tulajdonosa és családja ajándékozta meg gondoskodó szeretetével Kecskemét város szegényeit. A Karol Wojtyla Barátság Központ főtéri sátrában ma is több mint kétszáz rászoruló foglalt helyet délidőben egy tál melegételre várva. A népkonyha támogatóiban ma sem kellett csalódniuk. Varga László tarhonyás húst hozott a város elesettjeinek. Király József vállalkozó, önkormányzati képviselő süteménnyel, almával, édességgel tette szebbé a nehézsorsú emberek karácsonyát. A P&P Pékáru Kft. bejglivel gazdagította az igazán bőséges és ízletes menüt. A vasárnapi népkonyhai étkeztetést a Bácsvíz Zrt. is támogatta. Varga Nándor református elnöklelkész pedig Isten Igéjének tükrében világított rá karácsony valódi üzenetére. (Folytatás a képek alatt, fotók: Mátyus István)

A sátorban Varga László köszöntötte először az egybegyűlteket. Megköszönte a jelenlévőknek, hogy személyesen is átélheti az „adni jó” örömét, és más felajánlókkal közösen vendégül láthatja a jobb sorsra érdemes embereket.

Őt Király József követte a mikrofonnál. „Bízom benne, hogy az a melegség, ami ahhoz szükségeltetik, hogy egy évet lezárjunk és erőt gyűjtsünk a következőhöz, megvan bennünk. Legyen a lelkünkben reménysugár, hogy igenis képesek vagyunk változtatni dolgaink menetén a kölcsönös tisztelet és megbecsülés talaján” - köszöntötte a sátorban ülőket.

„Mert megjelent az Isten üdvözítő kegyelme minden embernek,…” - ekképp idézte Pál apostol Tituszhoz írott levelét Varga Nándor, a Kecskeméti Református Egyházközség elnöklelkésze. Hozzátette: ez a rövid igevers visszautal karácsony igazi lényegére, miszerint akkor nem egyszerűen egy kisgyermek született Betlehemben, hanem az Isten üdvözítő kegyelme jelent meg MINDEN EMBERNEK. Isten üdvözítő kegyelme ugyanis mindenkié. Nem sajátíthatja ki azt magának senki; legyen gazdag, bölcs vagy akár egyházi ember. Isten kegyelmére mindannyian rászorulunk, mert egyformán az Úr áldásából élünk. Nyíljon meg mindannyiunk szíve egymás felé, mert akkor tud Isten beköltözni oda, és megmutatni üdvözítő szeretetét, kegyelmének gazdagságát - mutatott rá a rászorulók társaságában elmondott beszédében az elnöklelkész. 

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Adományok Wojtyla Ház