Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 28. 19:19 | Szerző/forrás: keol.hu

Éjszakai bulik Kecskeméten: Apu, vedd meg nekem a várost!

Éjszakai bulik Kecskeméten: Apu, vedd meg nekem a várost!
Éjszakai sajtótájékoztatót szerveztek Kecskeméten, a karácsonyt követő első munkanapon, kedden a Pallasz Athéné Egyetem GAMF karának aulája előtt. Itt jelentették be, hogy fiataloknak szóló programsorozat kezdődik a városban: buli után még több buli, azaz összesen legalább húsz, fiataloknak szóló program lesz a következő időszakban Kecskeméten.

A szokatlan időpontban tartott sajtótájékoztató résztvevői Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő, a Kecskeméti Ifjúsági Tanács alelnöke, Varga Ildikó, az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Tér (UNK) ifjúságszakmai koordinátora, Horváth Bella, az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Tér közösségi tér vezetője, és Pintér Gábor, a GILBERBROS Kulturális és Rendezvényszervező Iroda Kft. ügyvezető igazgatója voltak.

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy GILBERBROS és az UNK 2017-ben 20 nagyrendezvényt szervez Kecskeméten. A II. Tanévzáró Fesztivált pedig 3.000.000 forinttal támogatják. (Emlékezetes, hogy az I. Tanévzáró Fesztivált 2016. június 15-én tartották a Vasútparkban.)

- Kecskeméten szeretnénk minél több programot meghonosítani, melyek a fiatalok kulturált szórakozását hivatottak szolgálni - mondta Nemcsik Mátyás. - Az Ifjúsági Tanács nevében szeretném megköszönni, hogy az Új Nemzedék Kecskeméti Közösségi Tér, valamint a programszervező mellénk állt, és így megvalósulhatnak majd olyan programok, melyeket az elmúlt években a kecskeméti fiatalok hiányoltak.

- Már nagyon régóta beszélünk arról, hogy egy kicsit fel kellene pezsdíteni Kecskemét városát az ifjúsági programok tekintetében - mondta Varga Ildikó. - Idén azután találkoztunk egy olyan rendezvényszervező partnerrel, amely ebben ténylegesen segíteni tud nekünk. Ennek első eseménye a ma este.

Pintér Gábor megköszönte Kecskemét városnak és az UNK-nak a lehetőséget, és elmondta: 2017-re nagyszabású terveik vannak Kecskeméten. Legalább 20 nagyrendezvényt tartanak majd jövőre. Magyarország vezető zenekarait, és DJ-it vonultatják fel Kecskeméten. Példaként említette a következőket: Punnany Massif, Halott Pénz, Quimby, Meszter Viktória, Andro.

A sajtótájékoztatóval párhuzamosan koncerteket tartottak a GAMF Aulában. Felléptek Marge (polgári nevén Batta Zsuzsanna énekesnő), a Wellhello, Edo Denova, valamint BlasTone & Dj Dombi.

- Várjuk az elnököket! - mondta a Wellhello fellépése előtt Szemereyné Pataki Klaudia. Utalva arra, hogy a Wellhello erről híres, ők azt üzenik, így szól a refrén: „Ezt üzenem az összes vesztesnek, minden nap elnök, de nem unom, míg van nálam dollár meg euró."

Amíg van steksz, addig van szórakozás, van jó hangulat - mondta Kecskemét polgármester asszonya. - Úgyhogy ezt szeretnénk a fiataloknak megteremteni Kecskeméten: most ők legyenek az elnökök!

A refrén egyébként így folytatódik: „Apu, vedd meg nekem a várost, automata váltós, kocsival szelném a dombokat, enyém lenne a kilátó, tudná, aki látott, hogy jó sok pénzünk van"

Kövessen minket a Facebookon is!