Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 28. 19:23 | Szerző/forrás: keol.hu

A csilláron is lógnak Szilveszter éjjelén – Danyi Judit az előbemutatóról

A csilláron is lógnak Szilveszter éjjelén – Danyi Judit az előbemutatóról
Elegáns, megfontolt hölgy, aki higgadtan reagál a legképtelenebb helyzetben is. Rosemary Mortimore, akit Danyi Judit alakít a Család ellen nincs orvosság című vígjátékban, utóbbi tulajdonságának veszi a legnagyobb hasznát, ugyanis egy szép napon képtelen helyzetek sorával találja szemben magát.

- Mi indítja el a lavinát? - kérdeztük Danyi Judittól.

- Első pillanatban minden ragyogónak tűnik: karácsony előtt járunk, és Rosemary azért érkezik férje munkahelyére, a kórházba, hogy tanúja legyen, amint David megnyit egy konferenciát, ami fontos előrelépést jelent számára szakmailag. Ám ahelyett, hogy büszkén figyelhetné az eseményeket, váratlanul felbukkan egy nő, akiről kiderül, hogy közte és a férjem között több volt munkakapcsolatnál. Aki persze igyekszik a csúf tényeket eltitkolni neje elől, a félreértések és füllentések sorozata pedig egyre nagyobb káoszt okoz.

- A darab előbemutatója Szilveszter napján lesz. Öröm vagy áldozat az év utolsó napján színpadon lenni?

- Nagyon hálás feladat, hiszen sokan szeretnek nevetve búcsúzni az évtől. Óriási várakozás előzi meg az előadást, pár nap alatt elkelnek a jegyek, szinte a csilláron is lógnak december 31-én. Ez bennünket, színészeket is inspirál. Ráadásul nagy rutinom van már a szilveszteri fellépésekben. Az első ilyen előadás a Játék a kastélyban című darab volt, amelynek női főszerepét játszottam. Ezt követte a Nem ér a nevem, majd a Páratlan páros első és második része.

- A vígjátékoknak különösen fontos szereplője a néző. Hogyan lehet felkészülni a reakciókra?

- Szinte lehetetlen kiszámítani. A próbafolyamat során kialakul egyfajta ritmus, de nagyon várjuk a bemutatót, hiszen akkor derül ki, hogy mire vevő a közönség. Egyébként nincs két egyforma előadás. S mivel ez a műfaj nagy pontosságot igényel, folyamatosan a közönség reakcióihoz kell igazítanunk a produkciót. Nem lehet rutinból megoldani. Ahhoz, hogy a néző felszabadultnak és könnyednek lássa a produkciót, pontosság és fegyelmezettség kell, ebben a műfajban ez a felhőtlen szórakoztatás titka.

(kecskemetikatona.hu)

Kövessen minket a Facebookon is!