Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 29. 19:46 | Szerző/forrás: keol.hu

Kapaszkodhat Kecskemét - A közbringa után már itt a közverda a fővárosban

Kapaszkodhat Kecskemét - A közbringa után már itt a közverda a fővárosban
Közbringa rendszer kiépítése várható Kecskeméten, azaz a tervek szerint hamarosan már városunkban is lehet bicikliket bérelni - adta hírül szerdán a hiros.hu. Na most ehhez képest kapaszkodhat a város: egy ma kiadott MTI hír szerint Budapesten már megvalósult a közösségi autómegosztó szolgáltatás is.

A fotón a közösségi autómegosztó szolgáltatás, a GreenGo egyik autója halad a Lánchíd utcában 2016. december 29-én. A kizárólag elektromos meghajtású autókkal a fővárosban indult, GPS-alapú szolgáltatás regisztráció után vehető igénybe.

A felhasználók az okostelefonjukra telepített applikációval találhatnak leparkolt, szabad autót a közelükben. A jármű lefoglalása után gyalog kell elmenniük az autóhoz, amely csak egy PIN-kóddal indítható el.

Az úti cél elérése után az autót a közlekedési szabályok betartásával bárhol le lehet állítani és ott lehet hagyni a szolgáltatási területen belül.

A gépkocsikat a vállalat szakemberei töltik a városszerte ingyenesen igénybe vehető elektromos töltőállomásoknál. Az autók takarítását, szervizelését a gépkocsik márkaszervizében végzik. A szolgáltatás Budapesten jelenleg 70 autót kínál a bérlőknek.

(MTI Fotó: Szigetváry Zsolt)

Kövessen minket a Facebookon is!