Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2016. december 29. 19:48 | Szerző/forrás: keol.hu

Ingatlanközvetítőnek adta ki magát a kecskeméti csaló

Ingatlanközvetítőnek adta ki magát a kecskeméti csaló
A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy kecskeméti férfivel szemben, aki ingatlanközvetítőnek adta ki magát és egy házaspárt becsapva az eladni ígért telek foglalója, vételára és ügyvédi munkadíj ürügyén több, mint 2.5 millió forintot csalt ki tőlük.

A 30 éves férfi idén év elején nehéz anyagi helyzetben volt, tartozásai voltak, aminek rendezéséhez pénzt akart szerezni. A vádlott egy kecskeméti belvárosi irodában ingatlanközvetítőnek adta ki magát és az interneten is marketing-vezetőként hirdetett. Építési telkek értékesítését, továbbá igény szerint házak kulcsra kész felépítését ígérte az ügyfeleknek. 2016 februárjában egy háromgyermekes házaspár felkereste a vádlottat az irodájában, mert tervük az volt, hogy Kecskeméten telket vásárolnak és azon családi házat építenek.

A vádlott 3 telket mutatott meg a házaspárnak, akik egy ballószögi ingatlan mellett döntöttek. A vádlott közölte, hogy sokan érdeklődnek a telek iránt, ezért 500.000 forint foglalót kért és kapott a pártól. Néhány nappal később a vádlott elkérte a vételár hiányzó részét is áldozataitól, akik további 2 millió forintot adtak át neki. Ezen felül a vádlott még ügyvédi munkadíjra és a családi ház megterveztetésére is elkért tőlük 80.000 forintot.

A megvételre kínált telek igazi tulajdonosa a vádlottal nem állt kapcsolatban, őt a telke eladásával nem bízta meg. A csaló férfi ráadásul ügyvédet sem bízott meg az ígért adásvételi szerződés elkészítésével. A férfi szándéka kizárólag a sértettek 2.580.000 forintjának megszerzésére irányult. A házaspár kára nem térül meg.

Az ügyészség a büntetlen előéletű férfit csalás bűntettével vádolja.

A vádlott szabadlábon védekezik, ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!