Gyorsan fogynak a jegyek a Bács-Kiskun Megyei Kórházért Alapítványi Bálra
Mint korábbam megírtuk, a program immár hagyományosan a kecskeméti báli szezon nyitánya, egyben az egyik legrangosabb eseménye is. Korábban egyébként Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója is kijelentette: szeretnék elérni, hogy azokra, akik részt vesznek a bálon, büszke lehessen Kecskemét és büszke lehessen a kórház is.
A 2017. január 21-én, szombaton estére tervezett bál helyszíne hagyományosan a Four Points by Sheraton Kecskemét hotel lesz, ami önmagában is mutatja a minőséget. Az est házigazdája Rákóczi Ferenc lesz. A műsorban fellép Szabó Ádám zenész-énekes (harmonikás), valamint Gönczi Gábor és a Smile. A bevételt pedig - a költségek levonását követően - ebben az évben is jótékony célra fordítják.
A bál fővédnöke: Dr. Ónodi Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár. Védnökei pedig Dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Kovács Ernő Bács-Kiskun Megyei kormánymegbízott, Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke, és Dr. Zombor Gábor országgyűlési képviselő. Nem hivatalos információink szerint a védnökök valamennyien ott lesznek majd a bálban.
A korábbi évek tapasztalata az exkluzív bállal kapcsolatban az volt, hogy a részvételi jegyek hamar elkeltek. Nem csoda, hiszen viszonylag kis létszámú a bál: mintegy 200 vendéget tudnak csak fogadni. Jegyek egyelőre még kaphatók az Utazásmánia Bt. irodájában (Kecskemét, Széchenyi tér 14. Északi térfal udvar, telefon: 76/504-960, vagy 70/317-6423, e-mail: [email protected]) munkanapokon 9-17 óra között.
No, de lássuk, mi lesz a menü! Idén csak az előételnél és a levesnél lesz „A" és „B" menü. Újítás ebben a bálban, hogy a főételeket büféasztalról vehetik majd el a vendégek.
Menü A:
előétel: mangalica pástétom libamájjal, almás céklasaláta, füstölt kacsa bonbon, francia sajtfánk tökmagos sajtkrémmel töltve.
leves: zöldfűszeres kacsaragu leves.
Menü B:
előétel: zöldség kosárka, almás céklasaláta, francia sajtfánk tökmagos sajtkrémmel töltve.
leves: padlizsán krémleves rizsropogóssal.
Főételek büféasztalon:
Lepényhal feketekagylós fűszeres paradicsomos raguval
Csirkemell sonkával és szárított paradicsommal töltve
Ropogós kacsacomb rozmaringos birsalma mártásban
Köményes mézes malac csülök és comb almaboros párolt káposztával
Vörösboros vaddisznó pofa, comb, oldalas
Pasta station: cukkínis fehérboros penne parmezánnal
Desszertek büféasztalon: sajttorta, gesztenyehab rumos meggyel, málnás sacher, diós epres guba tonkabab mártással.
Éjféli büfé: mini töltött káposzta, friss kenyér.
Itt pedig a 2016-os bálon készült fotó-videónkat nézhetik meg: