Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 4. 16:26 | Szerző/forrás: keol.hu

Testvérét késelte meg a szalkszentmártoni férfi

Testvérét késelte meg a szalkszentmártoni férfi
A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség most életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 29 éves szalkszentmártoni férfi ellen, aki még 2016. március 27-én egy családi ünnepségen életveszélyesen megkéselte a testvérét.

A vádlott és a sértett aznap reggel mindketten az apjuk szalkszentmártoni lakásában tartózkodtak egy húsvéti ünnepségen, más rokonokkal együtt.

A vádlott, a bátyja és édesapjuk közösen italoztak, melynek során konfliktus alakult ki a sértett és az apa között. A vádlott az apa oldalán avatkozott be a veszekedésbe. Ennek során a vádlott és az apja ököllel ütötték sértettet, valamint az apa egy sörösüveggel és egy szerszámmal is bántalmazta a fiát.

A bántalmazás miatt a sértett haza indult és szólt a konyhában lévő gyermekeinek, hogy menjenek vele. A gyerekek azonban maradni akartak, amiből újabb hangos szóváltás lett, a vádlott megint kiabálni és dulakodni kezdett a bátyjával. Ennek során a vádlott megütötte a sértett tarkóját, ami miatt a testvér elvesztette az egyensúlyát.

Ekkor a vádlott a ruháját megragadva felállította a bátyját és egy 22 cm pengehosszúságú késsel egyszer mellkason szúrta a testvérét. A szúrás miatt a sértett összeesett, a vádlott és az apja húzták ki az udvarra. Ezután a vádlott értesítette a mentőket, akik kórházba szállították a sértettet.

A sértett a mellkasán közvetlenül életveszélyes szúrt sérülést szenvedett, életét a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

A vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, a terhére rótt bűncselekményt a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegeti. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Kövessen minket a Facebookon is!