Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 16. 21:13 | Szerző/forrás: keol.hu

Válik Ferenc első egyéni négytusa érme

Képgaléria
Válik Ferenc első egyéni négytusa érme
A 2017-es év első Herklész Felnőtt és Ifi „A" Négytusa felmérőjét tartották január 15-én vasárnap Budapesten. A Hírös várost Válik Ferenc a Kecskeméti Repülő és Vívó Sport Egyesület ifjú öttusázója képviselte, és a második helyet szerezte meg.

Reggel kilenckor kezdődött az összevont vívás (felnőttek és Ifi versenyzők együtt) ahol 49 ellenféllel kellett megküzdeni. Ferencnek ez káprázatosan sikerült. Taktikusan vívott, egy-egy ellenfélre fejben jól felkészült, figyelte gyenge pontjaikat, irányította őket. Csak úgy szórta a láb-találatokat. Mindösszesen 36 győzelmet szerzett, ezzel összetettben második, az Ifi „A" korcsoportban pedig magasan az első volt.

Az úszása is remek volt. 2 perc 17 másodperccel egyéni csúcsot úszott. Mindezek eredményeként az első helyről vághatott neki a kombinált számnak.

Saját teljesítő képességén kívül legfőbb riválisa a fehérvári Burcsik Barnabás volt aki szédületesen jó futó. Fokozatosan jött föl Ferencre, az utolsó lövészetről már egyszerre futottak ki.

Barnabás hajráját Ferencnek nem sikerült túlszárnyalni így másodikként ért célba.

Ez Ferenc első egyéni négytusa érme!

Edzői: Marssó Rita, Németh Gyula, Szabó Ferenc, Bálint Zoltán, Almási Balázs

Nem feledkezhetünk el a nemrég a Budapesti Honvédba igazolt Hegedűs Lászlóról sem. 50% körüli vívással,és magához képest kicsit gyengébb úszással a kombinált számnak a 11-ik helyen vágott neki. Remek lövészettel és irtózatos tempójú futással egészen az 5-ik helyig tornázta fel magát.

Kövessen minket a Facebookon is!