Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 18. 23:37 | Szerző/forrás: keol.hu

Kecskeméten próbál újra az Ars Nova

Kecskeméten próbál újra az Ars Nova
A 2017- es évi terveiről kérdeztük meg Dr. Kiss Katalint, az Ars Nova Énekegyüttes vezetőjét, alapító karnagyát:

- Mi újság az Ars Novánál? Már megszoktuk, hogy mindig valami meglepővel, valami újszerűvel rukkolnak elő, a 2017-es esztendőben mire számíthatunk?

- Van egy friss, vezető hírem, a médiában „breaking news"-nak mondják: az Ars Nova Énekegyüttes próbáit szeretném visszahozni szülővárosába, Kecskemétre. A kórustagok élethelyzetei az elmúlt 26 évben sok változást kényszerítettek ki az együttes próbahelyszíneinek megválasztásában. Először minden próba Kecskeméten volt, majd a tagok tanulmányaik, s későbbi új munkahelyük miatt Budapestre költöztek és én mentem utánuk. Aztán néhányan visszaköltöztek Kecskemétre. Az elmúlt években társaság fele budapesti, másik fele kecskeméti lett. A próbák is kétlakiak voltak. Most úgy alakul a helyzet, hogy több kecskeméti szeretne csatlakozni hozzánk, így az arányok arra ösztönöznek, hogy a próbáinkat a jövőben Kecskeméten tartsuk.

- Mi lesz a budapestiekkel?

- Ők továbbra is vállalják a leutazást kéthetente tartandó szombat délelőtti próbákra. Szerencsére nagyon mobilisak, lelkesek, profik.

- Mire számít a változástól?

- Remélem, hogy olyan kecskeméti énekesek, akik már régen nagyon szerettek volna az Ars Novában énekelni, de nem tudták vállalni az utazgatással járó kényelmetlenségeket, most ránk találnak végre. Szeretettel várjuk a képzett hangú, kóruséneklési gyakorlattal rendelkező, kottaolvasó, a magas kultúra iránt elkötelezett énekeseket. Jelentkezhetnek az [email protected] e-mailen. Január 21-én kezdjük a próbákat.

- Hol halljuk először az Ars Novát?

- Március 15-én már egy nagyobb együttessel adunk hangversenyt a Városházán Kodály Zoltán halála 50. és a Városháza épületének 120. évfordulója alkalmából.

- Sok sikert! Találkozunk a koncerten!

Kövessen minket a Facebookon is!