Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 22. 23:44 | Szerző/forrás: keol.hu

Veronai tragédia – Házkutatást tartottak a kiskunfélegyházi autóbuszos cégnél

Veronai tragédia – Házkutatást tartottak a kiskunfélegyházi autóbuszos cégnél
A magyar nyomozók igazságügyi műszaki szakértők bevonásával tanúkihallgatásokat, az autóbusz tulajdonosának telephelyén házkutatást végeznek - közölte az MTI.

Ennek keretében lefoglalják a jármű műszaki vizsgáztatásával és esetleges korábbi javításaival kapcsolatos okmányokat, dokumentumokat, valamint a két magyar állampolgárságú autóbuszvezető egészségügyi és járművezetői alkalmasságával kapcsolatos iratokat.

A baleset lehetséges okai között ugyanis felvetődött az esetleges műszaki hiba is, ezért a magyar nyomozásnak tisztázni kell, hogy az autóbusz milyen műszaki állapotban hagyta el Magyarországot.

Czakó Tibor, a Pizolit Személyszállító Kft. ügyvezetője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta, a következő napokban mindenben együtt kívánnak működni a magyar és olasz hatóságokkal, hogy minél előbb fény derülhessen a tragédia okára.

A magyarországi nyomozás független az olasz eljárástól. A magyar rendőrség megállapításait egy későbbi jogsegély keretében bocsáthatja majd az olasz hatóságok rendelkezésére.

Sárközy Júlia, az MTI helyszíni tudósítója az M1 aktuális csatornán vasárnap délelőtt elmondta, az olasz hatóságok alaptalannak nyilvánították annak a szemtanúnak a beszámolóját, aki korábban azt állította, már a baleset előtt füst szivárgott ki a buszból.

Kövessen minket a Facebookon is!