Július 22. hétfő, Magdolna
Hírek, események 2017. január 25. 23:35 | Szerző/forrás: keol.hu

Életre kelt döglött akták Bács-Kiskun megyében

Életre kelt döglött akták Bács-Kiskun megyében
Négy ismeretlen tettes ellen indított ügyben is sikert értek el tavaly a kecskeméti zsaruk. Alapos munka van mögötte, illetve az egyik ügyben kitartásuk révén 14 év szabadságvesztésre ítéltek egy elkövetőt.

Döglött ügyek. A magyar rendőri szakzsargonba a 2000-es évek elején épült be ez a fogalom. A legfőképp emberölés miatt elrendelt, eredményt nem hozó ügyekben folyamatos a szinten tartás, a felderítés, így maga az elnevezés sem pontos, mégis így került be a köztudatba. Az ORFK-n Kovács Lajos ny. ezredes vezette csoport a régi ügyeket nem engedte a feledés homályába veszni, kialakított egy metódust, amely alapján pontos, folyamatos nyomozói munkával egy idő után bizonyos ügyek beérhetnek. A kecskeméti zsaruk tavaly négy gyilkosságot pipálhattak ki.

- Ez hosszú folyamat, ennél több ügyben dogozunk, de nem biztos, hogy idén például egy ilyen eljárás is „beérhet" - magyarázta Bogdány Gyula alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának helyettes vezetője. - Egynél biztosan lesz megoldásunk idén.

Az alezredes szerint egy ügyet sem szabad elfelejteni, mindegyikben létezhet előrelépés.

Ha érdekli a cikk folytatása, kattintson IDE!

Kövessen minket a Facebookon is!